Prva žrtva Sarijeve revolucije!

Mandžo može da ide iz Juventusa? Hrvatski veteran navodno nije u planovima novog trenera Stare dame iako je u aprilu produžio ugovor.  Juventus će prodati Mandžukića, njegovu platu već teže! Sari je Anjelijevima predstavio viziju Juventusa u kojoj, navodno, nema hrvatskog veterana, međutim klub je u aprilu produžio ugovor sa njim do 2021. po veoma nepovoljnim uslovima za zainteresovane rivale iz Serije A.

Fudbal 24.06.2019 | 09:22
Prva žrtva Sarijeve revolucije!
Ukoliko Juventus odluči da proda veterana Marija Mandžukića, najverovatnije će morati da igra protiv njega naredne sezone!

Hrvat bi u letnjem prelaznom roku mogao da razduži opremu u Torinu, u koji je stigao 2015. iz madridskog Atletika, ali ne i da napusti Italiju. Prema pisanju tamošnjih medija, šampion i golgeter imaju ponudu rimskog Lacija.

Novi trener "bjankonera", Mauricio Sari, navodno je porodici Anjeli predstavio viziju novog Juvea, u kojoj nema Mandžukića. Iz ovog ugla, pretpostavljamo, "Stara dama" izabrala bi neki inostrani klub za partnera u ovim pregovorima, ali moguće je da upravo "Mandžo" preko agenta predstavi Rim kao grad u kom želi da nastavi karijeru.

Pre Juventusa i Atletika, Mandžukić je nastupao za Marsoniju iz rodnog Slavonskog Broda, Zagreb, Dinamo, Volfsburg i minhenski Bajern.

Sari je po potpisivanju ugovora sa klubom odmah otputovao u Grčku, gde se odmara prva zvezda tima, Kristijano Ronaldo, a italijanski novinari preneli su da je iskusni strateg predstavio Portugalcu planove i ideje, kao i da je rekao da će "napraviti CR9 od njega", koji će "dati 40 golova naredne sezone".

U Laciju bi Mandžukić delio svlačionicu sa saigračem iz reprezentacije, Milanom Badeljem, ali bi prepreku prilikom realizacije ovog transfera mogla da predstavljaju njegova primanja u torinskom klubu, a koja iznose četiri miliona evra na godišnjem nivou.

Juventus je u aprilu produžio ugovor sa 33-godišnjakom do 2021, ali je usledio izgleda neplaniran rastanak sa Masimilijanom Alegrijem i posle pet godina angažovan novi trener, osvajač Lige Evrope sa Čelsijem u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni van Italije.

Italijanski mediji i socijalne mreže preplavljeni su važnom informacijom: Mario Mandžukić biće prva žrtva promene trenera u Juventusu.

Dolazak Mauricija Sarija na klupu Stare dame usloviće, navodno, i kraj torinske epizode za hrvatskog veterana, pošto ga italijanski stručnjak ne vidi kao nosioca igre ovog tima u sledećoj sezoni. Prema planu italijanskog stručnjaka, Kristijano Ronaldo će dogodine biti u samom špicu napada, što znači i kraj za 33-godišnjeg Mandžu kada je reč o karijeri u crno-belom dresu.

Čudan plan šampiona Italije, posebno ako imamo u vidu da je hrvatski napadač u aprilu produžio ugovor do 2021. godine, a kako su mu zagarantovana 4.000.000 evra po sezoni pitanje je da li mu se uopšte isplati da odlazi iz Juventusa. I sama situacija pokazuje koliko su dešavanja u fudbalu popnekad nepredvidljiva.

Ponuda ima, kvaliteti Mandžukića uprkos godinama privlače pojedine klubove iz Španije, Nemačke, Francuske i Engleske, a bosanski mediji navode da je Lacio potencijalna nova destinacija za nekadašnjeg reprezentatica Kockastih.

Navodno, Mandžukić bi se pridružio svom zemljaku Milanu Badelju na Olimpiku mada je dilema da li bi Lacio mogao sam da snosi troškove ogromne zarade hrvatskog napadača. Možda im Juventus pomogne...

Izvor: mondo.ba/Mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar