"Пола базена се није видело!"

Ватерполиста Србије Душко Пијетловић рекао је да никада раније није доживео пљусак као у финалу Светске лиге у Београду.

Остали спортови 24.06.2019 | 09:41
"Пола базена се није видело!"
Он је навео да се пола базена није видело, али је истакао да је много теже било навијачима на трибинама Ташмајдана.

"Први пут да сам доживео да је стварно тешко играти по киши. Нама, иначе, киша не смета, у води смо, али први пут да је овакав пљусак наишао да се не види пола базена, доста ствари је било успорено. Али, сигурно нам је било лашке него људима на трибинама, стварно им скидам капу, хвала им до неба", рекао је Пијетловић агенцији Бета након финала Светске лиге.

Србија је освојила Светску лигу, пошто је у финалу победила Хрватску са 12:11, а последња четвртина играна је по јакој киши у Београду.

"Ми генерално у последњих пар година имамо проблем с Хрватском. Откако су променили генерацију добили су на чврстини, на физичкој спремности. Опет, ми смо мало остарели, нисмо променили генерацију много тако да имамо мали проблем с њима у завршницама. Али, генерално мислим да смо још увек квалиетенија екипа од њих и да ћемо успети да излазимо на крај са њима", рекао је Пијетловић.

Тријумфом на отвореном базену Спортског центра Ташмајдан, Србија је изборила визу за Олимпијске игре у Токију наредне године.

"Пао нам је велики терет са леђа. Имамо сад годину дана без притиска квалификација за Олимпијске игре. Играћемо растерећено сваки турнир и то је велики плус на сваком турниру иако ћемо, наравно, на сваком турниру ићи на освајање медаље. Али лакше се дише", рекао је Пијетловић.

Обезбеђена виза за Токио свакако не значи да се Србија на Светском првенству неће борити за најсјајније одличје.

"Увек се иде на медаљу, увек циљамо злато. Какав ће тим бити на СП још се не зна, много играча је истрошено... Дејан Савић још није одлучио како ће изгледати тим, можда неког и одмори, али који год да је тим Србија увек иде на злато", рекао је Пијетловић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар