"Pola bazena se nije videlo!"

Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović rekao je da nikada ranije nije doživeo pljusak kao u finalu Svetske lige u Beogradu.

Ostali sportovi 24.06.2019 | 09:41
"Pola bazena se nije videlo!"
On je naveo da se pola bazena nije videlo, ali je istakao da je mnogo teže bilo navijačima na tribinama Tašmajdana.

"Prvi put da sam doživeo da je stvarno teško igrati po kiši. Nama, inače, kiša ne smeta, u vodi smo, ali prvi put da je ovakav pljusak naišao da se ne vidi pola bazena, dosta stvari je bilo usporeno. Ali, sigurno nam je bilo laške nego ljudima na tribinama, stvarno im skidam kapu, hvala im do neba", rekao je Pijetlović agenciji Beta nakon finala Svetske lige.

Srbija je osvojila Svetsku ligu, pošto je u finalu pobedila Hrvatsku sa 12:11, a poslednja četvrtina igrana je po jakoj kiši u Beogradu.

"Mi generalno u poslednjih par godina imamo problem s Hrvatskom. Otkako su promenili generaciju dobili su na čvrstini, na fizičkoj spremnosti. Opet, mi smo malo ostareli, nismo promenili generaciju mnogo tako da imamo mali problem s njima u završnicama. Ali, generalno mislim da smo još uvek kvalietenija ekipa od njih i da ćemo uspeti da izlazimo na kraj sa njima", rekao je Pijetlović.

Trijumfom na otvorenom bazenu Sportskog centra Tašmajdan, Srbija je izborila vizu za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

"Pao nam je veliki teret sa leđa. Imamo sad godinu dana bez pritiska kvalifikacija za Olimpijske igre. Igraćemo rasterećeno svaki turnir i to je veliki plus na svakom turniru iako ćemo, naravno, na svakom turniru ići na osvajanje medalje. Ali lakše se diše", rekao je Pijetlović.

Obezbeđena viza za Tokio svakako ne znači da se Srbija na Svetskom prvenstvu neće boriti za najsjajnije odličje.

"Uvek se ide na medalju, uvek ciljamo zlato. Kakav će tim biti na SP još se ne zna, mnogo igrača je istrošeno... Dejan Savić još nije odlučio kako će izgledati tim, možda nekog i odmori, ali koji god da je tim Srbija uvek ide na zlato", rekao je Pijetlović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar