Момак који је срушио и Сергеја!

Тросар продат за 20. 000. 000 евра! Сјајни крилни нападач Генка наставља каријеру у Премијер лиги.

Фудбал 24.06.2019 | 08:42
Момак који је срушио и Сергеја!
Неки клубови немају проблема. Колико год да су лоши играчки, најбоље фудбалере уредно продају за велике своте новца, док је са Генком, новим шампионом Белгије, ситуација потпуно другачија. Овај клуб најпре мора да освоји нешто како би привукао пажњу богатих и издашнијих клубова, а најбољи фудбалер у шампионском походу прошле сезоне данас је отишао за 20.000.000 евра у енглеску Премијер лигу.

Леандро Тросар (24), убедљиво најбољи појединац у сезони на измаку, налази се на корак од трансфера у Брајтон. Клубови су се договорили око обештећења, извршни директор Генка каже да је одушевљен начином на који су Енглези приступили преговорима и испоштовали буквално сваки захтев, а остало је још само да играч уговори личне услове с Енглезима и подигне плаво-бели дрес.

Његов менаџер већ је на путу ка Енглеској, а уколико све буде у реду, фудбалер који је прошлу сезону Генка обележио са 22 гола и 11 асистенција потписаће вишегодишњи уговор са Галебовима. Уједно, Тросарће постати и друго летње појачање новог менаџера Брајтона Грејема Потера, а после штопера Мета Кларка који је стигао недавно из Портсмута за 3.900.000 евра.

Трансфер Леандра Тросара биће и најскупља продаја у историји Генка, а тиме ће крилни фудбалер срушити рекорд који држи Сергеј Милинковић Савић, који је у лето 2015. продат Лацију за 18.000.000 евра. Генк је већ довео и замену за Тросара за следећу сезону, а то је Тео Бонгонда који је плаћен 7.000.000 евра Зулте Варегему.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар