Momak koji je srušio i Sergeja!

Trosar prodat za 20. 000. 000 evra! Sjajni krilni napadač Genka nastavlja karijeru u Premijer ligi.

Fudbal 24.06.2019 | 08:42
Momak koji je srušio i Sergeja!
Neki klubovi nemaju problema. Koliko god da su loši igrački, najbolje fudbalere uredno prodaju za velike svote novca, dok je sa Genkom, novim šampionom Belgije, situacija potpuno drugačija. Ovaj klub najpre mora da osvoji nešto kako bi privukao pažnju bogatih i izdašnijih klubova, a najbolji fudbaler u šampionskom pohodu prošle sezone danas je otišao za 20.000.000 evra u englesku Premijer ligu.

Leandro Trosar (24), ubedljivo najbolji pojedinac u sezoni na izmaku, nalazi se na korak od transfera u Brajton. Klubovi su se dogovorili oko obeštećenja, izvršni direktor Genka kaže da je oduševljen načinom na koji su Englezi pristupili pregovorima i ispoštovali bukvalno svaki zahtev, a ostalo je još samo da igrač ugovori lične uslove s Englezima i podigne plavo-beli dres.

Njegov menadžer već je na putu ka Engleskoj, a ukoliko sve bude u redu, fudbaler koji je prošlu sezonu Genka obeležio sa 22 gola i 11 asistencija potpisaće višegodišnji ugovor sa Galebovima. Ujedno, Trosarće postati i drugo letnje pojačanje novog menadžera Brajtona Grejema Potera, a posle štopera Meta Klarka koji je stigao nedavno iz Portsmuta za 3.900.000 evra.

Transfer Leandra Trosara biće i najskuplja prodaja u istoriji Genka, a time će krilni fudbaler srušiti rekord koji drži Sergej Milinković Savić, koji je u leto 2015. prodat Laciju za 18.000.000 evra. Genk je već doveo i zamenu za Trosara za sledeću sezonu, a to je Teo Bongonda koji je plaćen 7.000.000 evra Zulte Varegemu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar