Породици Ћеранић угрожена права

Поводом случаја деложације породице Ћеранић и прилога БН телевизије огласили су се и у Републичком секретаријату за расељена лица и миграције Републике Српске.

Република Српска 23.06.2019 | 17:08
Породици Ћеранић угрожена права
У Републичком секретаријату за расељена лица и миграције Републике Српске кажу да тврдње породице Ћеранић из Требиња, емитоване у прилогу БН телевизије, да су суочени са бесправном деложацијом нису истините и да су некоректне.

На другој страни, у прилогу БН телевизије наведено је да су приликом покушаја деложације учињени законски пропусти, а то је потврдио и правни заступник породице Ћеранић, адвокат из Требиња Зоран Игњатић. Према његовим ријечима Стевану Ћеранићу никада није уручено 2012. године Рјешење тадашњег Министарства за избјегла и расељана лица Републике Српске.

- Приликом деложације 12.6. 2019. године, у својству пуномоћника сам покушао службеницима Републичког секретаријата да објасним ту чињеницу. Они су мени доставили том приликом доставницу на којој стоје иницијали Ћ. Р. као да је супруга тешко болесна Стевана Ћеранића запримила то Рјешење.

Том приликом сам покушао да службеницима сугеришем да Рјешење које се доставља у управном поступку мора бити обавезно лично достављено лицу на кога се то односи како би то лице имало могућност да против таквог Рјешења поднесе редовни правни лијек. дакле, чак и на доставници пише обавезно лично достављење.

Том приликом сам покушао да објасним службеницима Секретаријата да су направљени озбиљни законски процеси везани за доставу. Стевану Ћеранићу су угрожена темељна људска права загрантована свим могућим конвенцијама, Уставом РС и свим могућим законима јер није могао да у редовном поступку изјави редовни правни лијек против таквог рјешења - рекао је Зоран Игњатић, правни заступник породице Ћеранић. 

Игњатић, наводи и да је у овом случају постављено питање правне сигурности.

- Рјешење које је Стевану Ћеранићу достављено, наводно, све и да је достављено оно је извршно постало почетклом 2013. Орган који спроводи административно извршење је дужан био да у року од 30 дана од дана извршености спроведе поступак административног извршења, не може он односно тај орган то да проводи након седам година.", рекао је Зоран Игњатић, правни заступник породице Ћеранић. 

У Републичком секретаријату за расељена лица и миграције Републике Српске наводе и да када су у питању остале деложација у Требињу да ту нема породица погинулих бораца.

Нова деложација Стевана и Радојке Ћеранић најављена је за 25. јун.



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

срамота

23.06.2019 15:40

У овој дрзави јадни народ нема права на зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

23.06.2019 15:53

Уопште не вјерујем, да би ови људи без рјешења, били мирни у овом смјештсју пуних 20 година. Они су морали добити неко рјешење, а сада је неки градски гуз...., бацио око на овај стан, јер је у центру, а познато је колико провинцијалци вапе за истим. Алавост, нељудскост и безскрупулозност су друга страна медаље у овој, надасве нехуманој причи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

23.06.2019 16:11

Кад сила некоме удари у главу да је у стању да малтретира старе,болесне људе,да кроји њихову судбину и по цијену да људи овај стрес не презиве,онда пљујем на све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

23.06.2019 16:23

СВИМА У ТРЕБИЊУ ЈЕ ПОЗНТАТ ТАЈ СЛУЦАЈ. СИН ОВИХ ОСОБА ЈЕ БИО У ПРОТЕКЛОМ РАТУ ЈЕДАН ОД КОМАНДАНАТА СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ МУПА РС КОЈА ЈЕ ИСЛА ПО СВИМ РАТИСТИМА, ПОСЛЕ РАТА ПОБЈЕГАО ЈЕ ЗБОГ ХАСКОГ СУДА НЕГДЈЕ У ИНОСТРАНСТВО, ЕТО СТА СУ ДОЦЕКАЛИ РОДИТЕЉИ СТВАРАЛАЦА РС. ТАЦНО ЈЕ ДА ЈЕ СТАН У САМОМ ЦЕНТРУ И ВЈ ЈЕ НЕКО ОД НОВИХ ,,БОРАЦА,, И ,,БРАНИЛАЦА,, РС НА ЦЕЛУ СА ЛУКОМ ПЕТРОВИЦЕМ И ИЛИЈОМ ТАМИНДЗИЈОМ БАЦИО ОКО НА СТАН. СРАМОТА. ТО ЈЕ СЛИКА НОВОГ ДАСКА ВЈЕТРА У РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

23.06.2019 18:02

Па Церанићи су купили стан од 70 м2 и још се сада боре за овај. Да немају стан, подржао бих ту породици, овако стварно нема смисла тражити стан поред свог стана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ТРЕБИЊАЦ

23.06.2019 19:13

Ста прицас цовјеце? Њихов други син који не зиви са њима је купио стан и зиви са породицом у њему. Ови људи од рата зиве у овом стану и зар њихов други син који је јос у бјекству од хаског суда, борац специјалних јединица није заслизио да му родитељи док су зиви имају кров над главом. Али тако је то сада ,кад су на власти дезертери и борци су задња категорија, битно је ухљебити и обезбиједити стан активистима СНСДа. Ето видјет цете кад их избаце ко це уселити!!!

Name

Требињац

24.06.2019 09:09

Не лупај, не бјежи од Хашког суда него ради на броду.

Name

БОРАЦ

23.06.2019 19:19

ДА ЊИХОВ СИН НИЈЕ МОРАО ПОБЈЕЦИ ИЗ ЗЕМЉЕ, БОРАЦ, КОМАНДАНТ СП. ЈЕДИНИЦЕ ПОЛИЦИЈЕ ... ВИДЈЕЛИ БИ КО БИ ИХ СМИО ТАКНУТ. ОВАКО ОРЛОВИ ПРОТЈЕТАНИ ВРАНЕ КОЛО ВОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ