Дани Алвес понуђен Барселони!

Зашто ли су се уопште и растајали?

Фудбал 23.06.2019 | 22:30
Дани Алвес понуђен Барселони!
Јутрос напустио Пари Сен Жермен, данас размишља о повратку у Барселону!

Каталонски радио РАЦ1 под вињетом „Ексклузивно“ јавља да су успостављени контакти бразилског ветерана и Барселонине управе и да ће се у наредним данима знати да ли ће се сарадња која је прекинута 2016. године поново обновити!

Готово ниоткуда појавила се могућност да Алвес поново задужи опрему Барселоне и врати се на место успеха! Иако нико није знао његов следећи корак у каријери, право из Каталоније стиже информација да у управи Барселоне озбиљно размишљају о томе да с Алвесом обнове „завете“. Подсетимо, данима кружи прича да је Нелсон Семедо затражио трансфер у Атлетико, иако се сада увелико шушка о доласку Елсеида Хисаја на стадион Ванда Метрополитано у послу вредном 20.000.000 евра, плус бонуси. Чак и да Семедоостане, Барселона у првом тиму има само Португалца као стандардног десног бека. Ту је и Муса Ваге, али се на њега и даље не рачуна озбиљно. Серђи Роберто је неколико пута јавно истицао како би више волео да се пресели у срце везног реда, иако је са Семедом делио место на десном боку, а нема дилеме да би Алвесов повратак чак и у 36. години представљало озбиљно појачање за Барсу.

Истина, Алвес се дуже време бори са повредама. У мају прошле године покидао је предње укрштене лигаменте, а онда је у марту имао оперативни захват на колену, али је и поред тога успео да скупи чак 32 утакмице за ПСЖ. Јутрос је објавио растанак са Свецима после две сезоне и пет трофеја, а могао би да се врати на место где је узео шест титула првака Шпаније, три Лиге шампиона, три европска Суперкупа, исто толико Интерконтиненталних шампионата, уз још четири Суперкупа Шпаније и исти број пехара у Купу краља. Дакле, чак 23 трофеја за осам година у Барселони!

Алвес је у Барсу стигао 2008. године у трансферу вредном 35.500.000 евра, а отишао је 1. јула 2016. у Јувентус као слободан играч. Тада се доста причало о Алвесовом незадовољству у клубу. Алвес је био љут на клупску управу јер није хтела да му продужи уговор, па је искористио клаузулу по којој је отишао као слободан играч. Касније је све образложено као да Бразилцу треба нови изазов у каријери, ради очувања мира у кући... Алвес је касније имао три плодоносне године у Јувентусу и ПСЖ, где је упорно потврђивао да је и даље један од најбољих десних бекова на свету.

После свега, опет, остаје питање - зашто ли су се уопште растајали?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар