Масовна тровања јагодама у Србији

У болнице широм Србије примљенио је десетак особа које су се наводно отровале јагодама. Већина пацијената имала је желучане тегобе и повишену температуру.

Србија 23.06.2019 | 14:53
Масовна тровања јагодама у Србији
Београђанин Александар Илић (59), који је завршио у болници због тровања јагодама, прво је помислио да је ријеч о обичном вирусу.

– Послије ручка појео сам пола килограма јагода и током ноћи су кренули болови у трбуху и стравична мучнина. До јутра ми је било све горе. Почело је повраћање, дијареја, грозница, а температура је расла и до 40 степени. Све сам приписивао стомачном вирусу и попио потребне лијекове. Међутим, мени је било све горе, толико да сам у једном тренутку помислио да ћу умријети – рекао је Илић, који је потом отишао у оближњи Дом здравља, а они су га послали у Службухитне помоћи.  

Претпоставља се да је до тровања дошло због прејаке дозе пестицида или прљаве воде којима су биле изложене јагоде.

– Када су ме примили, љекар је одмах питао да нисам јео јагоде. Очигледно је да нисам био једини случај. Задржан сам у болници уз инфузију и антибиотике – рекао је Илић.

(Србија данас)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

23.06.2019 13:15

Ниста без тотала..

ОДГОВОРИТЕ
Name

срамота

23.06.2019 13:55

превисе се користе пестициди у свему прскање против корова прехрана преко листа све сами пестициди нема висе старих сорти сјкемена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

23.06.2019 14:07

Сељаци одвоје за себе и то не пршћу. Све остало што је за продају пршћу свим и свачим. Ништа не купујем на пијаци и маркетима. Само кад у мојој башти сазри, тад једем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЉЕ ДА ЋУТИШ

23.06.2019 16:13

Ија сам радио јагоду беремо ја и моја унучади и док беремо једемо без прања и зашто неби и други узо. Годинама сам је узгајо нити један проблем нисам имао. Нису сви исти произвођачи некажем да нема и несавјесни.