Masovna trovanja jagodama u Srbiji

U bolnice širom Srbije primljenio je desetak osoba koje su se navodno otrovale jagodama. Većina pacijenata imala je želučane tegobe i povišenu temperaturu.

Srbija 23.06.2019 | 14:53
Masovna trovanja jagodama u Srbiji
Beograđanin Aleksandar Ilić (59), koji je završio u bolnici zbog trovanja jagodama, prvo je pomislio da je riječ o običnom virusu.

– Poslije ručka pojeo sam pola kilograma jagoda i tokom noći su krenuli bolovi u trbuhu i stravična mučnina. Do jutra mi je bilo sve gore. Počelo je povraćanje, dijareja, groznica, a temperatura je rasla i do 40 stepeni. Sve sam pripisivao stomačnom virusu i popio potrebne lijekove. Međutim, meni je bilo sve gore, toliko da sam u jednom trenutku pomislio da ću umrijeti – rekao je Ilić, koji je potom otišao u obližnji Dom zdravlja, a oni su ga poslali u Službuhitne pomoći.  

Pretpostavlja se da je do trovanja došlo zbog prejake doze pesticida ili prljave vode kojima su bile izložene jagode.

– Kada su me primili, ljekar je odmah pitao da nisam jeo jagode. Očigledno je da nisam bio jedini slučaj. Zadržan sam u bolnici uz infuziju i antibiotike – rekao je Ilić.

(Srbija danas)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

23.06.2019 13:15

Nista bez totala..

ODGOVORITE
Name

sramota

23.06.2019 13:55

previse se koriste pesticidi u svemu prskanje protiv korova prehrana preko lista sve sami pesticidi nema vise starih sorti sjkemena

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

23.06.2019 14:07

Seljaci odvoje za sebe i to ne pršću. Sve ostalo što je za prodaju pršću svim i svačim. Ništa ne kupujem na pijaci i marketima. Samo kad u mojoj bašti sazri, tad jedem.

ODGOVORITE
Name

БОЉЕ ДА ЋУТИШ

23.06.2019 16:13

Ија сам радио јагоду беремо ја и моја унучади и док беремо једемо без прања и зашто неби и други узо. Годинама сам је узгајо нити један проблем нисам имао. Нису сви исти произвођачи некажем да нема и несавјесни.