Кутињо и Артур држе Нејмару отворена врата...

Барсу боли глава од дигитрона! Каталонци верују да Бразилац кошта око 200. 000. 000 евра!

Фудбал 23.06.2019 | 20:34
Кутињо и Артур држе Нејмару отворена врата...
Филипе Кутињо и Артур, двојица фудбалера Барселоне ових дана наступају за репрезентацију Бразила на Копа Америка. После победе од 5:0 над Перуом, они су оставили отворена врата Барсине свлачионице за свог земљака Нејмара.

"Играти са Нејмаром је невероватно. Не знам шта ће се догодити, али увек сам срећан када разговарамо о томе да треба да играмо заједно", рекао је Кутињо после утакмице.

Сличног размишљања је и Артур. И он би волео да види Нејмара поново у дресу Барселоне. Али, ниједан од поменуте двојице играча није хтео да даје више детаља.

"Наравно да бих волео. Он је феноменалан играч. Али не само ја, већ сви. Што већи играчи дођу, то боље", рекао је Артур.

Наравно, познато је да Нејмар не жели да наредне сезоне игра за Пари Сен Жермен, а већ су се потегле приче о његовом повратку у Барселону, али и о преласку у Реал Мадрид.

ПСЖ тражи 300.000.000 евра, али ниједна од две поменуте екипе не жели да да толики новац, већ жели да у причу око трансфера убаци и једног играча. Постоји шанса да Нејмар дође у Барселону и да не буде саиграч са поменутим Кутињом, и то тако што би Кутињо био део трансфера па би он отишао у ПСЖ.

Дани Алвес је данас већ објавио да напушта ПСЖ, а то у исто време значи да се обистињује прича о пооштравању клупске политике у ПСЖ-у. Све то лако може да доведе и до одласка Нејмара из клуба.

А Марка пише управо о шансама да Нејмар заврши у Барселони. И истиче да постоји реална шанса за то. ПСЖ је први пут после две године спреман да послуша понуде за овог играча јер је уморан од његовог понашања ван терена. Какогод, неће бити јефтин.

Барселонин председник Ђозеп Марија Бартомеу, са дигитроном у рукама, израчунао је да би Нејмаркоштао Барселону 600.000.000 евра у периоду од пет година. Ако узмемо у обзир да би коштао 250.000.000 евра, плус 350.000.000 које би добио на основу плата за тај период. Бартомеу неће да плати толико јер клуб није у стању то да изнесе. Ако не буде смањења цене, ништа од договора.

Барса цени Нејмара на цифри од око 200.000.000. Његова цена је пала од одласка са Камп Ноуа од 222.000.000 евра. Није испунио очекивања и зато Барса жели да плати мање од поменуте цифре.

Такође, Нејмарова плата је права главобоља за Барсу. Он има 36.000.000 евра годишње у Паризу. Ако буде желео у Барсу мораће да смањи потраживања. А гледајући однос Барселоне и Нејмаровог оца то ће ићи тешко. Али, сам играч би сигурно волео поново да игра са Лионелом Месијем и Луисом Суарезом и зато би могао да пристане на смањење плате.

Једини начин на који Барса може да доведе Нејмара је да убаци играча у дил.

Кутињо је један од играча који би могли да буду у договору. Марка истиче да и њему то не делује као лоша идеја јер се није прославио у Каталонији. Сада остаје да се види колико ће ПСЖ ценити Кутиња, а свака одштета испод 100.000.000 за овог играча би био губитак за Барселону и тешко да би Каталонци то прихватили.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар