Kutinjo i Artur drže Nejmaru otvorena vrata...

Barsu boli glava od digitrona! Katalonci veruju da Brazilac košta oko 200. 000. 000 evra!

Fudbal 23.06.2019 | 20:34
Kutinjo i Artur drže Nejmaru otvorena vrata...
Filipe Kutinjo i Artur, dvojica fudbalera Barselone ovih dana nastupaju za reprezentaciju Brazila na Kopa Amerika. Posle pobede od 5:0 nad Peruom, oni su ostavili otvorena vrata Barsine svlačionice za svog zemljaka Nejmara.

"Igrati sa Nejmarom je neverovatno. Ne znam šta će se dogoditi, ali uvek sam srećan kada razgovaramo o tome da treba da igramo zajedno", rekao je Kutinjo posle utakmice.

Sličnog razmišljanja je i Artur. I on bi voleo da vidi Nejmara ponovo u dresu Barselone. Ali, nijedan od pomenute dvojice igrača nije hteo da daje više detalja.

"Naravno da bih voleo. On je fenomenalan igrač. Ali ne samo ja, već svi. Što veći igrači dođu, to bolje", rekao je Artur.

Naravno, poznato je da Nejmar ne želi da naredne sezone igra za Pari Sen Žermen, a već su se potegle priče o njegovom povratku u Barselonu, ali i o prelasku u Real Madrid.

PSŽ traži 300.000.000 evra, ali nijedna od dve pomenute ekipe ne želi da da toliki novac, već želi da u priču oko transfera ubaci i jednog igrača. Postoji šansa da Nejmar dođe u Barselonu i da ne bude saigrač sa pomenutim Kutinjom, i to tako što bi Kutinjo bio deo transfera pa bi on otišao u PSŽ.

Dani Alves je danas već objavio da napušta PSŽ, a to u isto vreme znači da se obistinjuje priča o pooštravanju klupske politike u PSŽ-u. Sve to lako može da dovede i do odlaska Nejmara iz kluba.

A Marka piše upravo o šansama da Nejmar završi u Barseloni. I ističe da postoji realna šansa za to. PSŽ je prvi put posle dve godine spreman da posluša ponude za ovog igrača jer je umoran od njegovog ponašanja van terena. Kakogod, neće biti jeftin.

Barselonin predsednik Đozep Marija Bartomeu, sa digitronom u rukama, izračunao je da bi Nejmarkoštao Barselonu 600.000.000 evra u periodu od pet godina. Ako uzmemo u obzir da bi koštao 250.000.000 evra, plus 350.000.000 koje bi dobio na osnovu plata za taj period. Bartomeu neće da plati toliko jer klub nije u stanju to da iznese. Ako ne bude smanjenja cene, ništa od dogovora.

Barsa ceni Nejmara na cifri od oko 200.000.000. Njegova cena je pala od odlaska sa Kamp Noua od 222.000.000 evra. Nije ispunio očekivanja i zato Barsa želi da plati manje od pomenute cifre.

Takođe, Nejmarova plata je prava glavobolja za Barsu. On ima 36.000.000 evra godišnje u Parizu. Ako bude želeo u Barsu moraće da smanji potraživanja. A gledajući odnos Barselone i Nejmarovog oca to će ići teško. Ali, sam igrač bi sigurno voleo ponovo da igra sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom i zato bi mogao da pristane na smanjenje plate.

Jedini način na koji Barsa može da dovede Nejmara je da ubaci igrača u dil.

Kutinjo je jedan od igrača koji bi mogli da budu u dogovoru. Marka ističe da i njemu to ne deluje kao loša ideja jer se nije proslavio u Kataloniji. Sada ostaje da se vidi koliko će PSŽ ceniti Kutinja, a svaka odšteta ispod 100.000.000 za ovog igrača bi bio gubitak za Barselonu i teško da bi Katalonci to prihvatili.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar