КАН: Нигерија једва, бод за Мадагаскар!

Игало спречио кикс Нигерије, бод за Мадагаскар на дебију.  Фудбалери Нигерије савладали су Бурунди 1:0, у првом колу Групе Б Купа афричких нација (КАН).

Фудбал 23.06.2019 | 10:21
КАН: Нигерија једва, бод за Мадагаскар!
Упркос жестоком притиску "суперорлови" су тек у завршници пробили отпор ривала голом резервисте Одиона Игала.

Нападач кинеског Шангаја је у 77. минуту искористио кикс дефанзивца Бурундија приликом додавања Аине и дијагоналом преварио голмана Нахимана.

У другом мечу дебитант Мадагаскар је неочекивано ремизирао са Гвинејом 2:2.

Мало је недостајало да видимо и прву сензацију на овогодишњем КАН, јер је Мадагаскар почетком другог полувремена преокренуо вођство Гвинеје из првих 45 минута, да би ривал изједначио оз пенала у 66. минуту.

Мија са два центаршута режирао победу Уганде. Фудбалери Уганде савладали су Конго 2:0, у другом мечу Групе А Купа афричких нација (КАН).

Уганда је повела већ у 14. минуту преко Патрика Кадуа, док је победу "оверио" Емануел Окви у трећем минуту другог полувремена.

Оба пута асистент за голове главом из прекида био је Фарук Мија, Кадуу је гол "сервирао" центаршутом из корнера на прву стативу, док је из слободног ударца пронашао Оквија који је фантастично пребацио голмана Конга.

У врло отвореном мечу на више од 30 степени у Каиру, оба тима су имала више од по десет шутева ка голу, али су играчи Конга били лошији у завршници.

Уганђани су били знатно опаснији, сјајне шансе су пропустили стрелац Каду, асистент Мија, те Калид Аучо и Мичел Азира, док је с друге стране играч Конга Џонатан Болинги погодио стативу 20 минута пре краја.

Победу у првом колу је остварио и домаћин турнира Египат, који у другој рунди игра са Конгом, док ће ривал Уганди бити Зимбабве.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар