ИТА: Венецији титула у мајсторици!

Сасари "избацио" Армани, али Венеција је шампион! Када је тим са Сардиније "збрисао" Армани и продужио низ без пораза на три месеца чинило се да ће сезону крунисати титулом, али не. . .  Тако се осваја титула: Венеција разнела Сасари у мајсторици! Домаћин славио са 87:61 и стигао до четвртог шампионског трофеја.

Кошарка 23.06.2019 | 10:40
ИТА: Венецији титула у мајсторици!
И трећи пут у овом плеј-офу су добили "мајсторицу"!

Кошаркаши Венеције освојили су "скудето" други пут у последње три сезоне пошто су у одлучујућој, седмој утакмици финала Палаканестра, убедљиво победили Динамо Сасари пред својом публиком и подигли трофеј шампиона Италије - 87:61 (16:12, 23:18, 30:17, 18:14).

Венеција је регуларни део сезоне завршила као трећепласирана, а онда је добила Тренто (3:2) и Кремону (3:2), на крају и Динамо Сасари (4:3) који је претходно био без пораза три месеца.

Тим који са клупе предводи Ђанмарко Поцеко је у полуфиналу "збрисао" главног фаворита за освајање шампионске титуле Армани, који је потом ангажовао Етореа Месину за тренера, али очигледно је да су превише бурно прославили тај тријумф и опустили се за финале.

Венеција је то искористила и на крилима Мајкла Брамоса (22) и Маркиза Хајнса (21) дошла је до четвртог трофеја у историји, с тим да су два освојена још четрдесетих година.

Свашта се догађало у финалној серији италијанског кошаркашког првенства, виђена су и два брејка, много неизвесности, а онда у мајсторици убедљиво славље једног тима. Венеција је на спектакуларан начин дошла до четврте шампионске титуле у својој историји, пошто је у одлучујућој седмој утакмици демолирала Сасари са и стигла до драгоценог славља - 87:61.

Домаћин је водио од почетка до краја утакмице, а кључну превагу направио је током треће деонице, када је пробио цифру од 20 поена разлике, а онда током последње деонице успео додатно да је увећа и на сјајан начин започене шампионско славље.

Најефикаснији у победничком тиму био је Брамос са 22 постигнута поена, док је један мање убацио Хајнс. Венеција је у својим редовима имала још тројицу играча са двоцифреним учинком, док је код гостију на висини задатка био само Рашон Томас са 16 постигнутих поена и седам скокова.

Финале италијанског Палаканестра готово је после седам витешких утакмице које су одиграли кошаркаши Венеције и Сасарија и изабраници Валтера ди Рафаелеа освојили су шампионску титулу.

Паласпорт Талиерћо, дом кошаркаша Венеције, био поптуно пун и прави пакао дочекао је Динамо Сасари. Од самог старта је било кристално јасно да Умана Рејер Венеција жели шампионску титулу и својом игром су то и доказали.

Пре свега захваљујући Маркизу Хејнсу Венеција отвара меч са 7:2, али Тајус Меги и Џек Кули успеју да врате неизвесност у меч у првом кварталу, па изабраници Валтера ди Рафаелеа долазе на прву већу паузу иду са предношћу 16:12.

Све је апсолутно кључало у другој деоници, а домаћин је успео да се лепо одлепи крајем овог периода, када су судије признале једну тројку, када је евидентно било да је време претходно истекло. Побунио се и тренер Сасарија, Ђанмарко Поцеко, али његови протести нису превише уродили плодом.

Стартом треће четвртине Микел Брамос игра симултанку и тада је фактички сломио гостујући састав. До краја овог десетоминутног периода, екипа Умана Рејер Венеције је успела да убаци чак 30 поена, па је било кристално јасно ко је нови шампион Италије.

Последња четвртина се играла "чисто ради реда", па је екипа Венеције поновила успех из 2017. године, када су савладали Тренто, па су сада против Сасарија освојили четврту шампионску титулу у својој историји.

Најефикаснији појединци у овој седмој утакмици финала, били су већ поменути Микел Брамос и Маркиз Хејнс са 22 односно 21 поеном, док је Остин Деј убацио 13, а на другој страни, Рашон Томас је био предводник са 16 поена и испратили су га Тајус Меги, Џек Кули и Џејми Смит са по 9 постигнутих поена.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Фото: Схуттер Стоцк

Коментари / 0

Оставите коментар