СП: Српски баскеташи у полуфиналу!

Булут нокаутирао Французе случајним кошем, Србија у полуфиналу СП! Баскеташи Србије пласирали су се у полуфинале Светског првенства 3x3 у Амстердаму.  Мајсторије Булута - Србија је у полуфиналу Светског првенства! Француска није издржала против наших мајстора, следећа је Летонија.

Кошарка 23.06.2019 | 10:02
СП: Српски баскеташи у полуфиналу!
Србија је у четвртфиналу савладала селекцију Француске 20:12, упркос лошем отварању меча екипе у саставу Душан Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Михаило Васић.

"Орлови" ће у полуфиналу играти са селекцијом Летоније, у недељу од 16.05. Летонија је у четвртфиналу прегазила Украјину 21:7.

Две селекције се добро познају, Србија је победила шампиона Европе из 2017. у финалу прошлогодишњег континенталног турнира 19:18.

Летонци су на овом СП у групној фази победили Јапан 14:11, Аустралију 20:16 и Бразил 22:20, док су изгубили од Пољске 15:13. Просечно постижу 18 поена.

Корак по корак и Србија је већ близу медаље!

Најбоља репрезентација Србије у баскету 3x3 изборила је пласман у полуфинале Свјетског првенства, које се одржава у Амстердаму, након што је убједљиво побиједила неугодне Французе - 20:12, иако су меч српски баскеташи почели лоше и губили 4:0.

Србија ће за финале играти против Летонаца у недјељу од 16.05.

Српски тим је претходно побиједио Турску (22:10) и Јужну Кореју (21:16) и завршио прву фазу такмичења као другопласирани у групи, иза селекције САД, која би могла да буде и ривал српским баскеташима и у финалу уколико буду бољи од Пољске, а Срби од Летонаца.

Србија је до сада четири пута освајала титулу првака свијета у баскет 3x3, од чега три у низу.

Браво за наше баскеташе, Србија је у полуфиналу првенства Света у Амстердаму!

Орлови су се сусрели са Француском коју су надиграли са 20:12, а све је било испраћено мајсторском игром Душана Домовића Булута који је бриљирао праћен Мајсторовићем, Савићем, Васићем... Није било можда лако као што каже резултат, али су наши баскеташи одрадили фантастичан посао. Посебно имајући у виду слаб почетак.

Србија је слабо почела меч, Французи су направили серију и повели са 4:0 пре свега после добре игре Жентила. Мало ко је то могао да очекује. Међутим, нису се наши момци уплашили.

Почели су да играју и мало по мало да топе предност. Двојка Дејана Мајсторовића била је невероватно битна, а онда је кренула фурија. Србија је прешла у предност, повела са добрим скоком у нападу Душана Домовића Булута, и стигли смо у егал - 10:10.

Ту је Србија дошла у предност фантастичном двојком Булута практично из немогуће прилике где је показао зашто га сматрају најбољим баскеташем света. Брзо су Орлови стигли до 16:10 и ту је било најављено велико славље. Савић је погодио јако тешку двојку за 19:12!

Србија ће сутра играти у полуфиналу против Летоније. Врло незгодне екипе. У другом полуфиналу састаће се Сједињене Америчке Државе и Пољска.

Још једном су наши баскеташи показали да су светска сила!

Србија је лоше отворила четвртфинални меч, Французи су брзо повели 4:0, али ту серију прекида Мајсторовић шутем за два поена.

Постепено Србија појачава одбрану, а Мајсторовић уз подршку Булута доноси изједначење (5:5) на шест и по минута пре краја.

После тајм-аута, Французи праве фаул приликом коша Савића, који реагује сјајно и у наредном нападу и преокреће резултат на 8:5.

Французи прекидају ову серију, али Булут сјајним скоком после промашаја саиграча одржава предност нашег тима (9:7).

Међутим, Жентил постиже двојку и враћа резултат у егал, Булут враћа Србију у вођство, а потом случајно постиже "двојку" приликом очајничког шута којим је намеравао пре свега да изнуди фаул (13:10).

У том тренутку Булут "ломи" меч, прво фантастично асистира преко двојице Француза за лагано полагање Васића, а онда и сам поентира за огромних 15:10.

Французи очајнички покушавају да се врате у игру "двојкама", али их шут не служи, док Србија паметном игром и кошевима Мајсторовића и Булута постепено повећава на 17:10, на минут и по пре краја.

Француски прекидају серију Србије и са два брза коша смањују на 17:12, али одмах стиже одговор Савића за 19:12, после чега поентира и Васић за коначних 20:12 после истека свих 10 минута игре.

У другом полуфиналу играће селекције САД и Пољске. Американци су срушили Словенију 21:14, а Пољаци екипу Порторика истим резултатом.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар