Милутинов добио Партизан на суду, у клубу кажу ПЛАЋЕНО!

БАТ опоменуо Партизан за Милутинова и Вујошевића; Клуб: Нећемо упирати прстом. . .  Кошаркашки клуб Партизан огласио се поводом опомене Кошаркашког арбитражног суда (БАТ) у вези са дуговањима према Николи Милутинову и Душку Вујошевићу.  На основу пресуде Арбитражног трибунала (БАТ), Партизан је дужан да исплати бившем играчу Николи Милутинову 145. 000 евра. Клуб се огласио саопштењем након што се ова информација нашла на сајту после десет месеци, кажу да је регулисано!

Кошарка 22.06.2019 | 21:16
Милутинов добио Партизан на суду, у клубу кажу ПЛАЋЕНО!
На сајту БАТ објављено је да је Партизан дужан да исплати центру Олимпијакоса 145.000 евра, те додатних 37.000 евра његовој менаџерској агенцији, а свог најтрофенијем тренеру дуг од 150.000 евра.

Партизан је требало да подмири дуговања према Вујошевићу још 1. септембра прошле године, па је у међувремену на постојећи дуг обрачуната камата од 5 одсто, а Партизан ће морати да плати и трошкове суђења.

Међутим, у Хумској 1 су изненађени реакцијом на сајту БАТ:

"Партизан НИС са свим бившим играчима и тренерима, укључујући и Николу Милутинова има потписане споразуме о репрограму дуговарања и обавезе из тих споразума се испуњавају благовремено.

Рата која је доспела 15. новембра 2018. плаћена је на време, а клуб у свом финансијком плану има плаћање преосталих рата из споразума постигнутог у августу 2018.

Пре два месеца, клуб је у потпуности исплатио потраживања која је агенција Ентерспорт ЛЛЦ имала према Партизану и на тај начин окончао правни однос са том агенцијом.

Потписани споразуми са бившим играчима и тренерима, као и њихово поштовање, представљају кључну ставку у потпуној финансијској стабилизацији клуба, стога у тим случајевима Партизан НИС не дозвољава никакве импровизације.

Због чега се вест о случају који је заправо завршен исплатом према агенцији, односно споразумом са играчем који се у потпуности поштује, појавила у јавности, КК Партизан НИС не жели да нагађа.

Индикативно је да се она појавила у тренуцима непосредно пред одлуку Евролиге о добијању специјалне позивнице за учешће у најквалитетнијем европском такмичењу за сезону 2019/20.

КК Партизан НИС неће упирати прстом ни у кога, али жели да још једном истакне како је клуб финансијски стабилан, да своје обавезе испуњава на време и да због тога не постоји никаква опасност да се клуб нађе под блокадом БАТ због било ког дуговања", наводи се у саопштењу Партизана у вези са упозорењем БАТ.

Иначе, прва рата на основу пресуде требало је да буде исплаћена 15. новембра 2018. године, а наредне четири истом динамиком на годишњем нивоу све до 2022. године. У пресуди трибунала се наводи да ће Партизан бити дужан да исплати бившем играчу целокупну суму уколико буде каснио са једном од пет рата.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар