КЛАСИК за злато и Олимпијске игре: Србија - Хрватска!

У недељу ће на "Ташмајдану" одлуку о новом шампиону Светске лиге и учеснику Олимпијских игара дати меч најбољих светских селекција у ватерполу: Србије и Хрватске. Победили смо их већ једном ове седмице. . .  

Остали спортови 22.06.2019 | 18:06
КЛАСИК за злато и Олимпијске игре: Србија - Хрватска!
Класик у борби за Олимпијске игре – Хрватска на Србију у финалу Светске лиге! Ватерполисти Хрватске играће са селекцијом Србије у финалу Светске лиге у ватерполу у Београду.

Хрвати су у полуфиналу савладали Шпанију са 10:8, док су "делфини" лако надиграли Аустралију 16:11.

Финале је на програму у недељу од 16:45, а победник ће осим трофеја СЛ обезбедити и пласман на Олимпијске игре у Токију.

Хрвати су меч са Шпанцима умногоме решили захваљујући импресивној првој четвртини који су добили са 5:1, док је херој победе на крају био голман Марко Бијач који је остварио чак 16 одбрана.

"Баракуде" су у нападу предводили Јосип Врлић и Хавијер Гарсија са по два гола, сва четири у поменутом првом периоду, док је Шпанију "носио" Мунарис Егана са три поготка.

Србија и Хрватска ће се други пут састати у Београду ове недеље, "делфини" су надиграли "баракуде" 11:10 у другом колу групне фазе.

Недеља, базен "Ташмајдан" од 16:45, Србија – Хрватска, за златну медаљу и пласман на Олимпијске игре 2020.

"Хрватска? Па већ смо их једном победили, ваљда можемо још једном да очекујемо исто. Имамо шансу да у Београду да пред нашом публику изборимо визу за Токио".

Ово су биле речи легендарног српског ватерполисте и тренера Игора Милановића који је у изјави за О2 телевизију после утакмице Србија - Аустралија (16:11), унапред "осетио" да се за трофеј Светске лиге нашоој репрезентацији "смеши" још један дуел са Хрватском.

Тако је и било, играчи селектора Ивице Туцка победили су нешто касније овог поподнева репрезентацију Шпаније (10:8) и заказали нови "класик" са највећим ривалом у ватерполу.

Хрвати су силно ушли у меч и прву деоницу добили убедљиво (5:1), да би потом "спуштали гас" и дозволили Шпанији да чак добије друго полувреме, али то је било недовољно да их сустигну и пласирају се у финале против Србије.

Меч за златну медаљу и пласман на Олимпијске игре заказан је за недељу од 16.45 на "Ташмајдану", а надамо се да ће "делфини" имати подршку публике какву заслужују.

Подсетимо, Србија и Хрватска су играли већ у групној фази и славили смо 11:10.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар