KLASIK za zlato i Olimpijske igre: Srbija - Hrvatska!

U nedelju će na "Tašmajdanu" odluku o novom šampionu Svetske lige i učesniku Olimpijskih igara dati meč najboljih svetskih selekcija u vaterpolu: Srbije i Hrvatske. Pobedili smo ih već jednom ove sedmice. . .  

Ostali sportovi 22.06.2019 | 18:06
KLASIK za zlato i Olimpijske igre: Srbija - Hrvatska!
Klasik u borbi za Olimpijske igre – Hrvatska na Srbiju u finalu Svetske lige! Vaterpolisti Hrvatske igraće sa selekcijom Srbije u finalu Svetske lige u vaterpolu u Beogradu.

Hrvati su u polufinalu savladali Španiju sa 10:8, dok su "delfini" lako nadigrali Australiju 16:11.

Finale je na programu u nedelju od 16:45, a pobednik će osim trofeja SL obezbediti i plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvati su meč sa Špancima umnogome rešili zahvaljujući impresivnoj prvoj četvrtini koji su dobili sa 5:1, dok je heroj pobede na kraju bio golman Marko Bijač koji je ostvario čak 16 odbrana.

"Barakude" su u napadu predvodili Josip Vrlić i Havijer Garsija sa po dva gola, sva četiri u pomenutom prvom periodu, dok je Španiju "nosio" Munaris Egana sa tri pogotka.

Srbija i Hrvatska će se drugi put sastati u Beogradu ove nedelje, "delfini" su nadigrali "barakude" 11:10 u drugom kolu grupne faze.

Nedelja, bazen "Tašmajdan" od 16:45, Srbija – Hrvatska, za zlatnu medalju i plasman na Olimpijske igre 2020.

"Hrvatska? Pa već smo ih jednom pobedili, valjda možemo još jednom da očekujemo isto. Imamo šansu da u Beogradu da pred našom publiku izborimo vizu za Tokio".

Ovo su bile reči legendarnog srpskog vaterpoliste i trenera Igora Milanovića koji je u izjavi za O2 televiziju posle utakmice Srbija - Australija (16:11), unapred "osetio" da se za trofej Svetske lige našooj reprezentaciji "smeši" još jedan duel sa Hrvatskom.

Tako je i bilo, igrači selektora Ivice Tucka pobedili su nešto kasnije ovog popodneva reprezentaciju Španije (10:8) i zakazali novi "klasik" sa najvećim rivalom u vaterpolu.

Hrvati su silno ušli u meč i prvu deonicu dobili ubedljivo (5:1), da bi potom "spuštali gas" i dozvolili Španiji da čak dobije drugo poluvreme, ali to je bilo nedovoljno da ih sustignu i plasiraju se u finale protiv Srbije.

Meč za zlatnu medalju i plasman na Olimpijske igre zakazan je za nedelju od 16.45 na "Tašmajdanu", a nadamo se da će "delfini" imati podršku publike kakvu zaslužuju.

Podsetimo, Srbija i Hrvatska su igrali već u grupnoj fazi i slavili smo 11:10.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar