Изградња куће за породицу Ђокић

Начелник општине Угљевик Василије Перић и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, посјетили су Живана Ђокића, демобилисаног борца Војске Републике Српске из Горње Трнове, коме Борачка организација, уз помоћ општине Угљевик, гради породичну кућу.

Република Српска 22.06.2019 | 16:52
Изградња куће за породицу Ђокић
Шесточланој породици Живана Ђокића, незапосленог борца прве категорије у Горњој Трнови код Угљевика, мјесна и републичка борачка организација и локална заједница граде нови дом, у који ће се преселити из неусловне куће у којој сада живе.

Ђокић радом на дневници обезбјеђује средства да издржава четворо дјеце и супругу, али све што заради тешко може покрити основне животне трошкове.

Ђокиће, којима је данас послије темеља урађена и прва плоча за нову кућу, посјетили су предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић и начелник општине Угљевик Василије Перић.

Савчић је рекао да је ово примјер бриге о борцима и да треба да послужи свим општинским и борачким организацијама, али и осталима, како се могу организовати и рјешавати крупни проблеми појединаца.



"Број људи које затичемо овдје говори о каквом се човјеку ради, да он није човјек који тражи помоћ, него да се нашао у ситуацији да не може сам да рјеши проблем стамбеног збрињавања. Човјек осјећа велико задовољство када зна да се можемо организовати и помоћи", рекао је Савчић.

Предсједник Борачке организације општине Угљевик Јован Маринковић подсјетио је да је одлука да се помогне Ђокићу донесена на Скупштини Борачке организације и да се убрзо након тога кренуло у реализацију.

"Општинска Борачка организација је на својој Скупштини донијела одлуку да са 2.500 КМ помогне Живану да уради темељ, а са 500 КМ помогла нам је и Борачка организација Републике Српске која учествује у изградњи објекта. Са начелником смо у договору да општина донира 10.000 КМ кроз грађевински материјал и надамо да ћемо у скорије вријеме ријешити стамбени проблем Ђокића", објаснио је Маринковић.



Начелник општине Угљевик Василије Перић захвалио је Борачкој организацији која је иницирала ову акцију и свима који су на било који начин помогли или ће помоћи.

"Овој шесточланој породици ми ћемо из буџета општине додијелити 10.000 КМ да би се наставила изградња куће. Покушаћемо да пронађемо начин да прикупимо још средстава и надам се да ћемо кроз краћи период бити у прилици да присуствујемо покривању стамбеног објекта", истакао је Перић.

Живан Ђокић каже да је веома захвалан свима који су помогли, те да се нада да ће прије првог снијега његов нови дом бити усељив.

"Обратио сам се за помоћ, чекао неколико мјесеци, обећали су ми и испунили обећање. Урадио сам темељ, а онда смо жена, дјеца и ја почели градити други дио плоче. Данас су ми комшије и пријатељи притекли у помоћ да урадимо плочу", рекао је Ђокић.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Борац прве категорије

22.06.2019 15:07

Ако је ово истинито да је борацка републике донирала 500 км и ја им се захваљујем на толикој помоци а посебно генералу Савцицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

24.06.2019 06:12

Зар је борац прве категорије заслужио 500км срам вас било стидите се ако имате уопШте образа.Борци су грађани другог реда а државу направили стидите се Модриче и коридора КРАИНО....

Name

Аqуа

22.06.2019 15:11

Геста хвале вредна. Свака цаст !

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМСИЈА

22.06.2019 15:15

СТО ГА НИСТЕ ЗАПИСЛИЛИ У ТЕРМОЕЛЕКТРАНУ ПА ДА САМ ЗИДА КУЦУ..БОРАЦ БИО..САД НА ДНЕВНИЦИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

22.06.2019 15:47

Црни Савчићу није то примјер бриге о борцу него небриге. Да се бринете не би зависио од хуманитарне помоћи већ од свог рада и плате. Свака њему част и да му је живо и здраво 4-еро дјеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

23.06.2019 07:12

Хвала добрим људима на хуманости

ОДГОВОРИТЕ