Потопљена Аустралија, Србија сутра ЗА ЗЛАТО!

Србија у финалу Светске лиге, потопљена Аустралија! Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале Светске лиге.  Ватерполисти Србије славили су у полуфиналу Светске лиге у Београду (16:11) и у финалу ће се борити за ново најсјајније одличје. Ривал победник меча Шпанија - Хрватска.  Неки ту игру зову ватерполо: Идемо по 12. злато у Светској лиги! Опет пала Аустралија, у финалу са бољим из дуела Шпанија – Хрватска.

Остали спортови 22.06.2019 | 16:50
Потопљена Аустралија, Србија сутра ЗА ЗЛАТО!
На базену СРЦ "Ташмајдан" изабраници селектора Дејана Савића победили су Аустралију са 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4).

Тако су "делфини" још једном показали снагу и да су свакако један од најбољих светских тимова, а у недељу од 16.30 часова играће у финалу са бољим из меча између Шпаније и Хрватске.

То практично значи да Србија има велику шансу да поново освоји Светску лигу, чек на 350.000 долара и овери визу за пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Изабраници селектора Дејана Савића максимално озбиљно су схватили дуел против Аустралије, након тешког меча у првом колу који су добили резултатом 12:8, а нарочито пошто су ривали у четвртфиналу надиграли фаворизовану Мађарску (16:15).

Од старта су кренули урагански, одмах направили разлику (6:2) коју су успели и да повећају у наставку меча (11:5). Ипак, Аустралијанци су након што им је "ушла вода у уши" успели да консолидују редове и резултатски се приближе (на “минус два” у финишу 11:13), али је Србија на сваки атак ривала добро одговорила и није дозволила да је озбиљније угрозе.

Најефикаснији у редовима Србије био је Филип Филиповић са пет голова, који је проглашен и најкориснијим играчем меча (МВП).

Србија ће се за нови трофеј Светске лиге и пласман на Олимпијске игре борити са победником другог полуфинала у којем се састају Шпанија и Хрватска. Тај дуел је малочас почео. 

Све је у овом сусрету функционисало како су желели Дејан Савић и његови изабраници. Било је мало бојазни јер су Аустралијанци и у првом мечу у групи показали да имају добар тим, тада је наш тим славио са 12:8, али када се све сабере, јасно је где почива највиши квалитет у светском ватерполу.

Наши момци су одлично започели утакмицу, за разлику од првог меча са Аустралијанцима. Лако су стекли убедљивих 4:0, утисак је да је тај старт меча можда био и одлучујући, јер Аустралија није могла да испрати ту брзину.

После осам минута, "делфини" су имали комотних 6:2 и све је од тог момента било знатно лакше.

Другу четвртину Србија је добила резултатом 3:2, да би у трећој после мање кризе и нешто споријег темпа уз доста неискоришћених напада, Аустралија успела да добије ту деоницу (3:2).

До краја меча, требало је само одржавати стечену предост, Филип Филиповић и другови су то умешно радили и на крају заслужено стигли до новог финала.

Најефикаснији у редовима Србије био је управо капитен Филиповић који је сусрет завршио са пет голова, док је Андрија Прлаиновић постигао три гола.

У тиму Аустралије, најефикаснији је био Џозеф Кајес са три поготка.

Можда, једноставно, нисмо за друге спортове. За овај јесмо. Као да су рођени са лоптом на врховима прстију, као да им стоји слепљена за шаку, као да немају одговарајућег такмаца. За оне који ће узвратити констатацијом како „ватерполо играју само три државе света“, одмах иде контрааргумент: чак и да је тако, нико у том уском кругу није бољи од Србије. Бар не у овом такмичењу. Поготово не на нашем терену.

Отуда лаган и очекиван пласман наше репрезентације у финале Светске лиге. Шести пут у последњих седам издања. Укупно 13. завршна борба Делфина у 17. сезона престиженог купа. Већ сутра на Ташмајдану покушај да се домогнемо 12. пехара, јер досад имамо девет славља као Србија и још два са „надимком“ Црна Гора. Како играмо, делује да нико не може да нам се испречи на путу ка још једном слављу, било да то буде Шпанија, било Хрватска, које ће на мегдан од 16.45.

Није Србија оставила ни грам маде Аустралијанцима, тукла их је 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4) и показала да је резултатско мучење из првог полувремена уводног кола такмичења по групама, против истог ривала, било само последица нешто слабијег дана, карактеристичног за почетак турнира. Данас, пак, око 2.000 гледалаца на Ташу могло је да ужива без стреса, нарочито у првој четвртини, кад смо имали сјајан проценат шута (шест од седам) и стекли довољну залиху да се утакмица усмери у правцу који нам је одговарао.

До краја је дуел служио да се размахну сви нашио играчи. Пет голова дело су Филипа Филиповића, три је дао Андрија Прлаиновић, двоструки стрелци били су Немања Вицо и Душко Пијетловић, а по једном су мрежу тресли Душан Мандић, Никола Јакшић, Стефан Митровић и Страхиња Рашовић.

За укупно 14. победу над Аустралијом, у свим такмичењима, од 2010. до данас. Савршенство.

Србија - Аустралија 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4).

СРЦ "Ташмајдан". Гледалаца: Око 2.500. 

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 1, Рашовић 1, Ранђеловић, Ћук, Д. Пијетловић 2, Вицо 2, Алексић, Јакшић 1, Филиповић 5, Прлаиновић 3, С. Митровић 1, Б. Митровић.

АУСТРАЛИЈА: Денерли, Кембел 2, Форд 1, Кајес 3, Пауер, Лахлан, Роуч 1, Јангер 2, Брукс, Пут 1, Хауден, Едвардс 1, Хрисантос.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар