Милошевић о "резу": Неке ћемо продати...

. . . а неке позајмити.  Тренер Партизана говорио о одлуци да осморицу првотимаца не поведе на припреме. Похвалио поступак Нџаја.

Фудбал 22.06.2019 | 20:36
Милошевић о "резу": Неке ћемо продати...
Фудбалери Партизана допутовали су на Златибор, где ће спровести прву, тежу фазу припрема за сезону 2019/20.

Шеф струке црно-белих Саво Милошевић спровео је велики "рез" уочи одласка екипе на планину и оставио у Београду повећу групу играча, међу којима су неки били стандардни у прошлој сезони, током које је одбрањен трофеј Купа Србије.

Изненадио је останак Горана Закарића у главном граду, али Милошевић је тако одлучио, као и у случају зимских појачања која га нису задовољила (Дејан Георгијевић, Муса Нџај и Радивој Босић). Такође, у групи од 24 играча нису и староседеоци, Мирослав Вулићевић, Немања Г. Милетић, Слободан Урошевић и Марк Валијенте.

У групи играча који нису на Златибору је и голман Владимир Стојковић, али је његов статус неупитан, јер је добио дужи одмор.

У разговору за ТВ Партизан у суботу, Милошевић је најпре говорио о статусу Нџаја.

"Разговарали смо, односно он је тражио разговор. Видео је да није у првом плану за следећу сезону и тражио је да остане у Београду да тражи клуб да иде на позајмицу. Пристао сам на то и морам и да похвалим његово размишљање, мислим да је то исправно. Знате и сами шта се дешавало од када је дошао, био је повређен, није се снашао, али његов карактер и овај поступак показују да има вољу да се докаже и да се врати у Партизан једног дана. То је за мене максимално позитивно. Укратко, то је договор и надам се да ће или он или клуб наћи клуб у којем ће он одиграти годину дана или шест месеци, а надам се онда да ће показати да би требало да се врати у Партизан".

Какав је статус осталих играча који нису на припремама?

"Веома сличан као и са Мусом. То је нешто чиме ће се бавити челници клуба. Ми овде имамо други посао, а што се тиче осталих који су у остали у Београду практично је исти план као и са Мусом. Наравно, осим неких за које ћемо вероватно имати понуде, па ће се неки продати, неки ће отићи на позајмице и то је план".

У петак, Партизан је вратио свог ђака и бившег интернационалца, Рајка Брежанчића, а Милошевић је похвалио тај потез.

"Преговарамо дужи период, две-три недеље и драго ми је да смо успели то да завршимо. Рајка знам од раније доста добро и приватно и играчки. Мислим да смо добили озбиљно појачање на тој позицији. Знате и сами да већина клубова у нашој лиги, а и у Европи има проблем по левој страни. Фудбал је у дефициту са левим бековима, а мислим да смо попунили ту позицију и са Шеховићем који је већ ту и који је показао квалитет, иако је клинац".

На питање када би још појачања могло да стигне у клуб, Милошевић одговара - веома брзо.

"Можете очекивати још новитета, а у питању су дани"

Црно-бели ће у Ужицу у уторак имати први тест - против Будућности из Подгорице.

"То је више замишљено као тренинг утакмица, у склопу првог дела који је доста 'јак'. На дан утакмице тренираћемо ујутру, а поподне ћемо имати меч замишљен као поподневни тренинг. Драго ми је што ћу се видети са неким пријатељима, пре свега са господином Брновићем, који је тренер у Будућности, а и овај прелазни рок је показао да имамо вишедеценијске пријатељске односе са екипом Будућности и то је заиста пријатељска утакмица. Има све њене елементе", додао је Милошевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А

27.06.2019 18:43

када ти идес Саво ???

ОДГОВОРИТЕ