Колина: ВАР засад добро функционише...

''Направљено је, нажалост, неколико грешака. Иако је то разумљиво, то није смјело да се деси'', истакао је Колина.

Фудбал 23.06.2019 | 08:00
Колина: ВАР засад добро функционише...
Судијски видео асистент (ВАР) од увођења у употребу у фудбалу изазвао је велики број контроверзи, али Пјерлуиђи Колина, предсједник Судијског одбора Свјетске фудбалске федерације (ФИФА), задовољан је како за сада функционише

"Веома сам задовољан што ВАР за сада јако добро функционише. Морам признати да је направљено неколико грешака и, иако је то разумљиво, то се није требало десити. Жалим због тога", рекао је славни италијански дјелилац правде за званични сајт ФИФА.

Недавно је Међународни одбор фудбалских савеза (ИФАБ) увео нова правила за која Колина тврди да ће донијети повећање флуидности у игри.

"Нова процедура приликом голманског испуцавања из петерца чини игру флуиднијом, а новим правилима код замјене играча штедићемо вријеме", истакао је Колина.

Међу новим правилима, која су прољетос усвојена, налази се и оно које се односи на играње руком одбрамбеног играча у шеснаестерцу. Наиме, од сада ће се свако играње руком изнад висине рамена кажњавати ударцем са бијеле тачке, независно од тога да ли је играч имао намјеру или не.

Исто тако руком неће бити могуће постићи гол, без обзира да ли је лопта напуцана или не.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар