Изађи из офсајда, уђи у Серију А!

Пипо Инзаги и Беневенто – савршен спој! Некадашњи голгетер на новом послу. . .  Пипо има нови посао.  Инзаги у Беневенту, Неста у Фрозинонеу. . . Чека нас интересантна сезона у Серији Б!

Фудбал 22.06.2019 | 23:15
Изађи из офсајда, уђи у Серију А!
Фудбалски клуб Беневенто, који ће у наредној такмичарској сезони играти у Серији Б, саопштио је данас да ће нови шеф стручног штаба бити Филипо Пипо Инзаги!

Прослављени италијански нападач са клубом са стадиона ''Ћиро Вигорито'' договорио је једногодишњу сарадњу, уз могућност продужетка уговора уколико обе стране буду задовољне урађеним.

У прошлој сезони, Беневенто је освојио треће место у Серији Б, али није успео да се кроз бараж домогне елите, с обзиром да је у полуфиналу поражен од Ћитаделе.

Пре доласка у Беневенто, Инзаги је командовао играчима Болоње, са којом је споразумно раскунуо уговор зимус, када га је наследио Синиша Михајловић.

Претходно је тренирао Милан и његове млађе селекције.

Иначе, бивши голгетер рођен 1973. године у Пјаћенци најупечатљиви траг је у Јувентусу, за који је наступао четири године (од 1997. до 2001. године) и на 120 утакмица постигао 57 голова, и Милану, где је играо чак 11 година, од 2001. до 2012.

Играјући за ''росонере'', постигао је 73 гола на 202 утакмице.

Насупао је и за матичну Пјаћенцу, Албинолефе, Верону, Парму и Аталанту.

За национални тим је наступио на 57 мечева и 25 пута затресао мрежу ривала.

Занимљиво, прије неколико дана је Алесандро Неста, Инзагијев саиграч из Милана, преузео команду над Фрозинонеом, такође учесником Серије Б.

Да ли ће дугогодишњи саиграчи водити тренерски ''рат'' за пласман у елиту?

Делује као савршен спој. Симаптична екипа и бивши ас, вечито на ивици офсајда. Колико је Беневенту потребно јако име, толико је Филипу Инзагију неопхода средина у којој је, верује се, на миру моћи да ради, да ствара и покаже има ли у њему тренерског гена, једнако упечатљивог као голгетерксог.

Бивши шпиц промовисан је у новог шефа стручног штаба популарних Вештица, што му је четврти тим у професионалној каријери, после Милана, Венеције и Болоње, с којом се растао пред крај јануара, после серије разочаравајућих резултата, само да би после њега на клупу сео Синиша Михајловић и обезбедио опстанак. Пипо се пет месеци касније враћа на посао, замениће Кристијана Букија, који је отишао у Емполи. Уговор је потписао на једну сезону, а уколико буде успешан, уколико челници Беневента буду задовољни начином на који води тим, сарадња ће се продужити на још годину дана.

Иначе, Беневету је за мало измако повратак у Серију А. Тим са југа Италије већ је побрао симпатије јавносит прошле сезоне, иако је брзо испао у нижи ранг, а сад умало да се врати у друштво најбољих. Играо је бараж мечеве са Цитаделом, те иако је први добио на гостовању 2:1, у реваншу је поражен 0:3 и тако је пропала изванредна шанса да се прикључи Бреши и Лећеу. Мораће на стадиону „Ћиро Вигорито“ да сачекају нову прилику, да харизма Пипа Инзагија, који је давао голове углавом из петерца, сад буде јак адут са клупе, па да се прате мечеви Беневента и навија да са бившим репрезентативцем Италије малени клуб опет узлети до Серије А.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар