КА: Чиле се провукао поред Еквадора!

Актуелним шампионима Копа Америке, који су сада обезбедили четвртфинале, фудбалери из земље Инка пружили јак отпор у другом колу Групе Ц, али нису успели да извуку ништа више од 1:2.

Фудбал 22.06.2019 | 12:24
КА: Чиле се провукао поред Еквадора!
Чиле је у изузетно јакој Ц групи, по многима најјачој на овом издању Копа Америке, успео већ после два кола да обезбеди пласман у четвртфинале пошто је синоћ забележио други тријумф у исто толико мечева.

Ла Роха је не баш добром игром, већ пре свега квалитетом које располаже у својим редовима једноставно надјачала пркосни Еквадор. Након последњег судијског звиждука на семафору Арене Фонте Нова у Салвадору стајало је 2:1. Фаворизовани тим је повео већ у осмом минуту преко везисте Универзидада Католика, Хозе Педра Фуензалиде, али је 18 минута касније враћен егал.

ГРУПА Ц - РЕЗУЛТАТИ

УРУГВАЈ - ЕКВАДОР 4:0 (3:0)
ЈАПАН - ЧИЛЕ 0:4 (0:1)
УРУГВАЈ - ЈАПАН 2:2 (1:1)
ЕКВАДОР - ЧИЛЕ 1:2 (1:1)
 
Најпознатији и понајбољи играч Еквадораца, Енер Валенсија био је прецизан са беле тачке након што је чувар мреже Чилеа, Габријел Аријас био приморан да у шеснаестерцу сруши Себастијана Мендеза који је био у пуном налету ка голу.

Као што смо већ навели, двоструки узастопни шампиони најпрестижнијег фудбалског такмичења Јужне Америка (али и шире пошто су "гости" на овом издању Катар и Јапан) нису блистали, али су ипак успели да славе. Погодак одлуке дело је Алексиса Санчеза у 51. минуту сусрета након асистенције Чарлса Арангуиза, везисте Бајер Леверкузена, што му је други пут да тресе мрежу у Бразилу. Нападач Манчестер јунајтеда је одиграо меч до краја, али је после стигла вест да је повредио скочни зглоб и да је упитан за последњи меч у групи, против Уругваја у уторак.

Еквадорци су дали све од себе, покушали опет да стигну до егала, а онда можда и до изједначена, али нису успели. Да је све готово знало се у 89. минуту када су остали без штопера Габријела Зурите који је добио директан црвени картон, можда и престрого досуђен, пошто је у скоку за лопту ударио лактом у главуАртура Видала.



ПРЕОСТАЛИ МЕЧЕВИ ГРУПЕ Ц
уторак 25. јун 01.00

ЧИЛЕ - УРУГВАЈ
ЕКВАДОР - ЈАПАН

Еквадор је статистички био не само равноправан на терену, већ је имао и нешто већи посед лопте (53:47), а и шут више у оквир гола (2-1), те је можда из заслужио макар то изједначење. Али, и поред велике жеље и залагања фудбалерима земље Инка није се дало, те су након два одиграна меча остали без иједног бода на дну Групе Ц.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар