KA: Čile se provukao pored Ekvadora!

Aktuelnim šampionima Kopa Amerike, koji su sada obezbedili četvrtfinale, fudbaleri iz zemlje Inka pružili jak otpor u drugom kolu Grupe C, ali nisu uspeli da izvuku ništa više od 1:2.

Fudbal 22.06.2019 | 12:24
KA: Čile se provukao pored Ekvadora!
Čile je u izuzetno jakoj C grupi, po mnogima najjačoj na ovom izdanju Kopa Amerike, uspeo već posle dva kola da obezbedi plasman u četvrtfinale pošto je sinoć zabeležio drugi trijumf u isto toliko mečeva.

La Roha je ne baš dobrom igrom, već pre svega kvalitetom koje raspolaže u svojim redovima jednostavno nadjačala prkosni Ekvador. Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na semaforu Arene Fonte Nova u Salvadoru stajalo je 2:1. Favorizovani tim je poveo već u osmom minutu preko veziste Univerzidada Katolika, Hoze Pedra Fuenzalide, ali je 18 minuta kasnije vraćen egal.

GRUPA C - REZULTATI

URUGVAJ - EKVADOR 4:0 (3:0)
JAPAN - ČILE 0:4 (0:1)
URUGVAJ - JAPAN 2:2 (1:1)
EKVADOR - ČILE 1:2 (1:1)
 
Najpoznatiji i ponajbolji igrač Ekvadoraca, Ener Valensija bio je precizan sa bele tačke nakon što je čuvar mreže Čilea, Gabrijel Arijas bio primoran da u šesnaestercu sruši Sebastijana Mendeza koji je bio u punom naletu ka golu.

Kao što smo već naveli, dvostruki uzastopni šampioni najprestižnijeg fudbalskog takmičenja Južne Amerika (ali i šire pošto su "gosti" na ovom izdanju Katar i Japan) nisu blistali, ali su ipak uspeli da slave. Pogodak odluke delo je Aleksisa Sančeza u 51. minutu susreta nakon asistencije Čarlsa Aranguiza, veziste Bajer Leverkuzena, što mu je drugi put da trese mrežu u Brazilu. Napadač Mančester junajteda je odigrao meč do kraja, ali je posle stigla vest da je povredio skočni zglob i da je upitan za poslednji meč u grupi, protiv Urugvaja u utorak.

Ekvadorci su dali sve od sebe, pokušali opet da stignu do egala, a onda možda i do izjednačena, ali nisu uspeli. Da je sve gotovo znalo se u 89. minutu kada su ostali bez štopera Gabrijela Zurite koji je dobio direktan crveni karton, možda i prestrogo dosuđen, pošto je u skoku za loptu udario laktom u glavuArtura Vidala.



PREOSTALI MEČEVI GRUPE C
utorak 25. jun 01.00

ČILE - URUGVAJ
EKVADOR - JAPAN

Ekvador je statistički bio ne samo ravnopravan na terenu, već je imao i nešto veći posed lopte (53:47), a i šut više u okvir gola (2-1), te je možda iz zaslužio makar to izjednačenje. Ali, i pored velike želje i zalaganja fudbalerima zemlje Inka nije se dalo, te su nakon dva odigrana meča ostali bez ijednog boda na dnu Grupe C.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar