Кинески змај опет напада Душана Тадића!

За три године 42. 000. 000 евра! Дани великог изазова за Марка Овермарса и српског репрезентативца.

Фудбал 17.06.2019 | 12:43
Кинески змај опет напада Душана Тадића!
Хебеи у зимском прелазном року није успео, али кинески змај поново напада Душана Тадића! Суперстар амстердамског Ајакса и репрезентативац Србије биће на великим мукама наредних дана, јер је на његову адресу стигла нова понуда. Благо је рећи непристојна.

Далијан Јифанг је једном од јунака овогодишње Лиге шампиона понудио трогодишњи сарадњу током које би зарадио невероватна 42.000.000 евра, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт. То практично значи да би Тадић у Далијану годишње инкасирао 14.000.000 евра.

Цифра која мути здрав разум и тера на озбиљно размишљање, иако је један од најбољих играча наше репрезентације овогодишњим учинком показао да може да игра фудбал на топ нивоу. Са 38 голова и 24 асистенција, и историјским плесом на стадиону „Сантјаго Бернабеуу“ креативац из Бачке Тополе је подигао тржишну вредност. Као заинтересовани клубови помињали су се чак Реал и Бајерн, али су телефон спортског директора Копљаника окретали људи из Наполија и Милана. Добили су одричан одговор.

Спортски сектор Ајакса, Марк Овермарс, је и даље доследан у ставу да Душан Тадић и наредне сезоне мора да остане у Холандији, али… После мејла из Кине прича добила је нову димензију. Хебеи је за обештећење ове зиме понудио 25.000.000 евра. Одбијен је, што значи да ће Далијен морати да одигра „јачи пресинг“ на управу Ајакса, а потом се посвети убеђивању Тадића. Мада су финансијски аргументи јаки.

„Истина је да сам имао понуду из Кине, али да бих играо добро морам да будем срећан“, рекао је, током мартовског интервјуа МОЗЗАРТ Спорту, Душан Тадић у марту.

На једној страни је и даље спортски изазов, на другој кинески милиони и логика која каже да би у 31. години Душан Тадић могао да потпише уговор живота. Колико је понуда Далијена озбиљна илуструје још једна чињеница: најплаћенији играч тог тима је Словак Марек Хамшик, годишње зарађује 9.000.000 евра.

Како било, Ајакс, Душан Тадић и његов агент Милош Маленовић ће брзо морати да мисле и одлуче. Прелазни рок у Кини почиње 1. јула и траје кратко.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар