Kineski zmaj opet napada Dušana Tadića!

Za tri godine 42. 000. 000 evra! Dani velikog izazova za Marka Overmarsa i srpskog reprezentativca.

Fudbal 17.06.2019 | 12:43
Kineski zmaj opet napada Dušana Tadića!
Hebei u zimskom prelaznom roku nije uspeo, ali kineski zmaj ponovo napada Dušana Tadića! Superstar amsterdamskog Ajaksa i reprezentativac Srbije biće na velikim mukama narednih dana, jer je na njegovu adresu stigla nova ponuda. Blago je reći nepristojna.

Dalijan Jifang je jednom od junaka ovogodišnje Lige šampiona ponudio trogodišnji saradnju tokom koje bi zaradio neverovatna 42.000.000 evra, saznaje MOZZART Sport. To praktično znači da bi Tadić u Dalijanu godišnje inkasirao 14.000.000 evra.

Cifra koja muti zdrav razum i tera na ozbiljno razmišljanje, iako je jedan od najboljih igrača naše reprezentacije ovogodišnjim učinkom pokazao da može da igra fudbal na top nivou. Sa 38 golova i 24 asistencija, i istorijskim plesom na stadionu „Santjago Bernabeuu“ kreativac iz Bačke Topole je podigao tržišnu vrednost. Kao zainteresovani klubovi pominjali su se čak Real i Bajern, ali su telefon sportskog direktora Kopljanika okretali ljudi iz Napolija i Milana. Dobili su odričan odgovor.

Sportski sektor Ajaksa, Mark Overmars, je i dalje dosledan u stavu da Dušan Tadić i naredne sezone mora da ostane u Holandiji, ali… Posle mejla iz Kine priča dobila je novu dimenziju. Hebei je za obeštećenje ove zime ponudio 25.000.000 evra. Odbijen je, što znači da će Dalijen morati da odigra „jači presing“ na upravu Ajaksa, a potom se posveti ubeđivanju Tadića. Mada su finansijski argumenti jaki.

„Istina je da sam imao ponudu iz Kine, ali da bih igrao dobro moram da budem srećan“, rekao je, tokom martovskog intervjua MOZZART Sportu, Dušan Tadić u martu.

Na jednoj strani je i dalje sportski izazov, na drugoj kineski milioni i logika koja kaže da bi u 31. godini Dušan Tadić mogao da potpiše ugovor života. Koliko je ponuda Dalijena ozbiljna ilustruje još jedna činjenica: najplaćeniji igrač tog tima je Slovak Marek Hamšik, godišnje zarađuje 9.000.000 evra.

Kako bilo, Ajaks, Dušan Tadić i njegov agent Miloš Malenović će brzo morati da misle i odluče. Prelazni rok u Kini počinje 1. jula i traje kratko.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar