Звездо, добро дошла у нове квалификације за ЛШ!

Првак Србије данас игра против румунског првака, Клужа (17. 30, ТВ Аренаспорт 2).

Фудбал 22.06.2019 | 11:09
Звездо, добро дошла у нове квалификације за ЛШ!
После прве провере против аматера из Виндишгарстена чули су се коментари да ли је, уопште, било потребе заказивати меч са неадекватним ривалом. Премијерни тест у Аустрији схваћен је само као мало јачи тренинг. Од данас за фудблере Црвене звезде званично почињу квалификације за Лигу шампиона, односно потера за формом која би гарантовала европски успех.

Ништа није могао да наговести Виндишгарстен, али ће све врлине и мане чете Владана Милојевића у пријатељском мечу оголити румунски шампион, Клуж (17.30, ТВ Аренаспорт 2). Савршен ривал, савршне снаге за овај део припрема, јер је, примера ради, Зенит у овом тренутку квалитетнији од црвено-белих.

Мада играчи и тренери обично причају како резултати у пријатељским проверама нису битни, сигурни смо да ће Владан Милојевић учинити све да покаже да у овом тренутку има спремнији и европски конкурентнији тим од бившег румунског репрезентативца Дана Петерскуа. Клуж је прототип савршеног ривала. Освојио је титулу испред ФЦСБ-а, угурао црвено-беле међу носиоце за други круг квалификација, дефанзивно перфектним фудбалом. Током основног дела сезоне примио је само 16 голова. У плеј-офу још четири. Тренер Дан Петерску је био јако незадовољан издањем у провери против Оренбурга, што је било сасвим довољно за румунске медије да осују паљбу….

УЛОГА ВУЈАДИНА САВИЋА

Гледаће Клуж, који дели хотел са играчима Црвене звезде, да се искупи на све начине. Што наговештава да, познавајући Владана Милојевића, нећемо гледати класичан припремни меч. Делује да ће бити баш тврдо.

Вероватно ће стручни штаб црвено-белих мешати карте и шансу указати великом броју играча. Ипак, Клуж би могао да открије не само докле је стигао Владан Милојевић у тражењу форме, већ какав је статус сада већ бившег капитена Вујадина Савић. Појачање Радован Панков је кубурио са лакшом повредом, Срђан Бабићје на Првенству Европе за младе… Логика каже да би уз Немању Милуновића штоперски тандем требало да чини Вујадин Савић. На позицији штопера Милојевић је на тренинзима испробавао Гобељића и Филипа Стојковића. Ако и данас посегне за тим решењем, то ће значити да ће Савић бити маргинализован све док не пронађе нови клуб. Значи ће још несто: или да је искусни штопер нешто много згрешио, или, једноставно, стручни штаб предвођен Владаном Милојевићем сматра да је Савић много згрешио.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар