Zvezdo, dobro došla u nove kvalifikacije za LŠ!

Prvak Srbije danas igra protiv rumunskog prvaka, Kluža (17. 30, TV Arenasport 2).

Fudbal 22.06.2019 | 11:09
Zvezdo, dobro došla u nove kvalifikacije za LŠ!
Posle prve provere protiv amatera iz Vindišgarstena čuli su se komentari da li je, uopšte, bilo potrebe zakazivati meč sa neadekvatnim rivalom. Premijerni test u Austriji shvaćen je samo kao malo jači trening. Od danas za fudblere Crvene zvezde zvanično počinju kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno potera za formom koja bi garantovala evropski uspeh.

Ništa nije mogao da nagovesti Vindišgarsten, ali će sve vrline i mane čete Vladana Milojevića u prijateljskom meču ogoliti rumunski šampion, Kluž (17.30, TV Arenasport 2). Savršen rival, savršne snage za ovaj deo priprema, jer je, primera radi, Zenit u ovom trenutku kvalitetniji od crveno-belih.

Mada igrači i treneri obično pričaju kako rezultati u prijateljskim proverama nisu bitni, sigurni smo da će Vladan Milojević učiniti sve da pokaže da u ovom trenutku ima spremniji i evropski konkurentniji tim od bivšeg rumunskog reprezentativca Dana Peterskua. Kluž je prototip savršenog rivala. Osvojio je titulu ispred FCSB-a, ugurao crveno-bele među nosioce za drugi krug kvalifikacija, defanzivno perfektnim fudbalom. Tokom osnovnog dela sezone primio je samo 16 golova. U plej-ofu još četiri. Trener Dan Petersku je bio jako nezadovoljan izdanjem u proveri protiv Orenburga, što je bilo sasvim dovoljno za rumunske medije da osuju paljbu….

ULOGA VUJADINA SAVIĆA

Gledaće Kluž, koji deli hotel sa igračima Crvene zvezde, da se iskupi na sve načine. Što nagoveštava da, poznavajući Vladana Milojevića, nećemo gledati klasičan pripremni meč. Deluje da će biti baš tvrdo.

Verovatno će stručni štab crveno-belih mešati karte i šansu ukazati velikom broju igrača. Ipak, Kluž bi mogao da otkrije ne samo dokle je stigao Vladan Milojević u traženju forme, već kakav je status sada već bivšeg kapitena Vujadina Savić. Pojačanje Radovan Pankov je kuburio sa lakšom povredom, Srđan Babićje na Prvenstvu Evrope za mlade… Logika kaže da bi uz Nemanju Milunovića štoperski tandem trebalo da čini Vujadin Savić. Na poziciji štopera Milojević je na treninzima isprobavao Gobeljića i Filipa Stojkovića. Ako i danas posegne za tim rešenjem, to će značiti da će Savić biti marginalizovan sve dok ne pronađe novi klub. Znači će još nesto: ili da je iskusni štoper nešto mnogo zgrešio, ili, jednostavno, stručni štab predvođen Vladanom Milojevićem smatra da je Savić mnogo zgrešio.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FK Crvena zvezda

Komentari / 0

Ostavite komentar