Трамп негирао причу о силовању

Председник САД Доналд Трамп негирао је тврдње колумнисткиње магазина "Ел" да ју је силовао деведесетих.

Свијет 22.06.2019 | 10:44
Трамп негирао причу о силовању
Колумнисткиња магазина "Ел" Елизабет Џин Керол тврди да ју је амерички председник Доналд Трамп сексуално напао у свлачионици робне куће на Менхетну средином 1990-их, наводи се у изводу њене књиге коју је објавио магазин Њујорк.

У свом саопштењу, Трамп је одбацио оптужбе да је силовао жену у свлачионици средином 990-их као "фикцију" и "лажне вести", наводећи да не постоје докази за такве тврдње Керолове. Он је рекао да никад није упознао Е. Џин Керол и оптужио је да је њена мотивација за такве тврдње да "прода нову књигу".

"Никад нисам упознао ту особу у мом животу", рекао је Трамп. Амерички председник позвао је све који поседују "информације да Демократска партија сарађује са Керол или магазином Њујорк" да обавесте Белу кућу, преноси Би-Би-Си.

"Треба да буде срамота оне који измишљају лажне приче о нападу како би покушали да добију публицитет за себе, или продају књигу, или направе политичку агенду", навео је Трамп.

Он је, такође, захвалио робној кући "Бергдорф Гудман" јер је потврдила да не поседује видео снимак било каквог таквог инцидента.

У чланку, у којем је издвојен део књиге Керол о "гнусним мушкарцима", она је навела да је упознала Трампа крајем 1995. или почетком 1996. године у наведеној робној кући у Њујорку. Керол је написала да је, након првобитно пријатељског сусрета са Трампом у "Бергдорф Гудману" у 1995. и 1996. године, он њу гурнуо уза зид свлачионице, скинуо панталоне и бацио се на њу.

Керол тврди да га је, након велике борбе, одгурала и побегла из радње, преноси АП. Више од десет жена раније је оптужило Трампа за сексуално непримерено понашање, што је он негирао.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ББ

22.06.2019 09:53

Па гдје је била до сада?

ОДГОВОРИТЕ