Tramp negirao priču o silovanju

Predsednik SAD Donald Tramp negirao je tvrdnje kolumnistkinje magazina "El" da ju je silovao devedesetih.

Svijet 22.06.2019 | 10:44
Tramp negirao priču o silovanju
Kolumnistkinja magazina "El" Elizabet Džin Kerol tvrdi da ju je američki predsednik Donald Tramp seksualno napao u svlačionici robne kuće na Menhetnu sredinom 1990-ih, navodi se u izvodu njene knjige koju je objavio magazin Njujork.

U svom saopštenju, Tramp je odbacio optužbe da je silovao ženu u svlačionici sredinom 990-ih kao "fikciju" i "lažne vesti", navodeći da ne postoje dokazi za takve tvrdnje Kerolove. On je rekao da nikad nije upoznao E. Džin Kerol i optužio je da je njena motivacija za takve tvrdnje da "proda novu knjigu".

"Nikad nisam upoznao tu osobu u mom životu", rekao je Tramp. Američki predsednik pozvao je sve koji poseduju "informacije da Demokratska partija sarađuje sa Kerol ili magazinom Njujork" da obaveste Belu kuću, prenosi Bi-Bi-Si.

"Treba da bude sramota one koji izmišljaju lažne priče o napadu kako bi pokušali da dobiju publicitet za sebe, ili prodaju knjigu, ili naprave političku agendu", naveo je Tramp.

On je, takođe, zahvalio robnoj kući "Bergdorf Gudman" jer je potvrdila da ne poseduje video snimak bilo kakvog takvog incidenta.

U članku, u kojem je izdvojen deo knjige Kerol o "gnusnim muškarcima", ona je navela da je upoznala Trampa krajem 1995. ili početkom 1996. godine u navedenoj robnoj kući u Njujorku. Kerol je napisala da je, nakon prvobitno prijateljskog susreta sa Trampom u "Bergdorf Gudmanu" u 1995. i 1996. godine, on nju gurnuo uza zid svlačionice, skinuo pantalone i bacio se na nju.

Kerol tvrdi da ga je, nakon velike borbe, odgurala i pobegla iz radnje, prenosi AP. Više od deset žena ranije je optužilo Trampa za seksualno neprimereno ponašanje, što je on negirao.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BB

22.06.2019 09:53

Pa gdje je bila do sada?

ODGOVORITE