Посебна почаст за предсједника Вучића

Белорусија и Србија треба да ојачају трговинску и економску сарадњу, рекао је председник Белорусије Александр Лукашенко током састанка са председником Србије Александром Вучиц́ем који је дошао у Белорусију на церемонију отварања 2. европских игара 21. јуна.

Србија 22.06.2019 | 00:55
Посебна почаст за предсједника Вучића
Белоруски председник је рекао да су политички односи између две земље на највишем нивоу, што су потврдили шефови држава на недавном састанку на маргинама Форума за појас и пут у Кини.

- Мислим да морамо додати више трговине, више економије политичким односима како би били сигурни да наши односи имају солидне темеље - истакао је Александр Лукашенко.

Председник Белорусије је нагласио да Белоруси уопште и лично имају посебан однос према Србији.

- Желео бих још једном да кажем како Србија није само приоритет у нашим односима. За нас је то блиска земља, блиски људи. Ви знате шта је Србија за мене лично - каже Лукашенко.

Он је захвалио председнику Србије на посети Минску и нагласио да се састанак одржава у личном кабинету намењеном састанцима са најважнијим и најближим пријатељима.

- Захваљујем вама и српском народу за топлину којом се односе према Бјелорусима, мени особно. Ми то веома ценимо. Верујте ми, ово ц́е имати користи у нашим дугорочним односа - истакао је шеф белоруске државе.

Александар Вучиц́ се захвалио председнику Белорује на топлој и гостољубивој добродошлици.

- Рекли сте да је Србија блиска земља за Белорусију. Могу да кажем да је и Белорусија за нас пријатељска и веома блиска држава. Ценимо све што радите. Хвала вам много на вашем ставу о Косову - рекао је Вучић.

Председник Србије се сложио да две земље треба да ојачају трговинске везе и економску сарадњу уопште.

Он  је изразио наду да ц́е будуц́а посета белоруског лидера Србији значајно допринети билатералним односима две земље. 

(Информер)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аустриа

22.06.2019 06:33

Само неке папирне меморандумИ а економија нула стаце им дати кадсу И они биједа

ОДГОВОРИТЕ