Posebna počast za predsjednika Vučića

Belorusija i Srbija treba da ojačaju trgovinsku i ekonomsku saradnju, rekao je predsednik Belorusije Aleksandr Lukašenko tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je došao u Belorusiju na ceremoniju otvaranja 2. evropskih igara 21. juna.

  • Vijesti
  • Srbija


Beloruski predsednik je rekao da su politički odnosi između dve zemlje na najvišem nivou, što su potvrdili šefovi država na nedavnom sastanku na marginama Foruma za pojas i put u Kini.

- Mislim da moramo dodati više trgovine, više ekonomije političkim odnosima kako bi bili sigurni da naši odnosi imaju solidne temelje - istakao je Aleksandr Lukašenko.

Predsednik Belorusije je naglasio da Belorusi uopšte i lično imaju poseban odnos prema Srbiji.

- Želeo bih još jednom da kažem kako Srbija nije samo prioritet u našim odnosima. Za nas je to bliska zemlja, bliski ljudi. Vi znate šta je Srbija za mene lično - kaže Lukašenko.

On je zahvalio predsedniku Srbije na poseti Minsku i naglasio da se sastanak održava u ličnom kabinetu namenjenom sastancima sa najvažnijim i najbližim prijateljima.

- Zahvaljujem vama i srpskom narodu za toplinu kojom se odnose prema Bjelorusima, meni osobno. Mi to veoma cenimo. Verujte mi, ovo će imati koristi u našim dugoročnim odnosa - istakao je šef beloruske države.

Aleksandar Vučić se zahvalio predsedniku Beloruje na toploj i gostoljubivoj dobrodošlici.

- Rekli ste da je Srbija bliska zemlja za Belorusiju. Mogu da kažem da je i Belorusija za nas prijateljska i veoma bliska država. Cenimo sve što radite. Hvala vam mnogo na vašem stavu o Kosovu - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije se složio da dve zemlje treba da ojačaju trgovinske veze i ekonomsku saradnju uopšte.

On  je izrazio nadu da će buduća poseta beloruskog lidera Srbiji značajno doprineti bilateralnim odnosima dve zemlje. 

(Informer)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Austria

22.06.2019 08:33

Samo neke papirne memorandumI a ekonomija nula stace im dati kadsu I oni bijeda

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.