ЕП до 21: Дембеле пресудио Хрватима!

Фудбалери Француске победили су у Сан Марину селекцију Хрватске са 1:0, у утакмици другог кола Групе Ц Европског првенства за играче до 21 године.  Муса пресудио Хрватима, хоће ли Французи и Румуни одиграти намерно X у последњем колу?! Обе селекције из групе Ц на корак од пласмана у полуфинале.

Фудбал 21.06.2019 | 23:48
ЕП до 21: Дембеле пресудио Хрватима!
Једини гол на мечу постигао је Муса Дембеле у осмом минуту.

Био је то сјајан центаршут са десне стране, фудбалер Лиона је био најсвиши у скоку пред голом Хрвата, шутирао је главом и затресао мрежу.

Раније у истој групи, Румунија је победила репрезентацију Енглеску са 4:2.

Француска сада има шест бодова, колико и првопласирана Румунија и са том селекцијом ће се у последњем колу борити за прво место у групи.

На другој страни, Хрватска је овим поразом изгубила изгледе за пролаз у полуфинале и последњем колу ће играти против Енглеске меч за престиж.

Колико је претходна утакмца ове групе између Румуније и Енглеске била узубудљива, толико је ова друга између Галских петлова и Хрвата била мирнија и досаднија. Млади Французи су минимално савладали Коцкасте са 1:0, па им је за дефинитиван пролаз у полуфинале Европског првенства (У-21) у Италији довољан и бод против Румуна (са којима деле прво место у групи) у последњем колу.

Погодак одлуке у мечу у којем је селекција Силвана Рипола свих 90 минута контролисала дешавања на терену био је Муса Дембеле. Нападач Лиона мајсторски је искористио центаршут Рене Аделејда са десне стране и главом већ у осмом минуту донео три бода својој селекцији. Можда је и хрватски голман Посавецмогао боље да интервенише...

Хрвати, које су Румуни размонтирали у првом колу, пружили су још једну лошу партију на овом шампионату, а млаким и ужасним приступом помогли су Французима да сачувају предност и не истроше се превише уочи последњег кола одлуке. Колико је екипа Ненада Грачана била немоћна сведочи и податак да није шутнула на гол вечерас. Па је тако и прошла.

Оно што је посебно занимљиво, а постало је јасно вечерас је да евентуални реми у последњем колу у окршају између Румуна и Француза води и једне и друге директно у полуфинале Европског првенства.

Наиме, према пропозицијама у борбу за трофеј требало би да прође и најбоља другопласирана екипа, а после два кола само Румуни и Французи имају по шест бодова у својој групи, док остале четири репрезентације (Италија, Шпанија, Данска и Аустрија) имају по три. Дакле, све је у рукама Румуна и Француза.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У21 - 2. КОЛО

Група Ц

Петак

Енглеска - Румунија 2:4 (0:0)
/Греј 79, Абрахам 87 - Пушкаш 76пен, Хаџи 85, Коман 89, 90+3/

Француска - Хрватска 1:0 (1:0)
/Дембеле 8/



Извор: Б92/моззартспорт

Фото: УЕФА

Коментари / 0

Оставите коментар