EP do 21: Dembele presudio Hrvatima!

Fudbaleri Francuske pobedili su u San Marinu selekciju Hrvatske sa 1:0, u utakmici drugog kola Grupe C Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.  Musa presudio Hrvatima, hoće li Francuzi i Rumuni odigrati namerno X u poslednjem kolu?! Obe selekcije iz grupe C na korak od plasmana u polufinale.

Fudbal 21.06.2019 | 23:48
EP do 21: Dembele presudio Hrvatima!
Jedini gol na meču postigao je Musa Dembele u osmom minutu.

Bio je to sjajan centaršut sa desne strane, fudbaler Liona je bio najsviši u skoku pred golom Hrvata, šutirao je glavom i zatresao mrežu.

Ranije u istoj grupi, Rumunija je pobedila reprezentaciju Englesku sa 4:2.

Francuska sada ima šest bodova, koliko i prvoplasirana Rumunija i sa tom selekcijom će se u poslednjem kolu boriti za prvo mesto u grupi.

Na drugoj strani, Hrvatska je ovim porazom izgubila izglede za prolaz u polufinale i poslednjem kolu će igrati protiv Engleske meč za prestiž.

Koliko je prethodna utakmca ove grupe između Rumunije i Engleske bila uzubudljiva, toliko je ova druga između Galskih petlova i Hrvata bila mirnija i dosadnija. Mladi Francuzi su minimalno savladali Kockaste sa 1:0, pa im je za definitivan prolaz u polufinale Evropskog prvenstva (U-21) u Italiji dovoljan i bod protiv Rumuna (sa kojima dele prvo mesto u grupi) u poslednjem kolu.

Pogodak odluke u meču u kojem je selekcija Silvana Ripola svih 90 minuta kontrolisala dešavanja na terenu bio je Musa Dembele. Napadač Liona majstorski je iskoristio centaršut Rene Adelejda sa desne strane i glavom već u osmom minutu doneo tri boda svojoj selekciji. Možda je i hrvatski golman Posavecmogao bolje da interveniše...

Hrvati, koje su Rumuni razmontirali u prvom kolu, pružili su još jednu lošu partiju na ovom šampionatu, a mlakim i užasnim pristupom pomogli su Francuzima da sačuvaju prednost i ne istroše se previše uoči poslednjeg kola odluke. Koliko je ekipa Nenada Gračana bila nemoćna svedoči i podatak da nije šutnula na gol večeras. Pa je tako i prošla.

Ono što je posebno zanimljivo, a postalo je jasno večeras je da eventualni remi u poslednjem kolu u okršaju između Rumuna i Francuza vodi i jedne i druge direktno u polufinale Evropskog prvenstva.

Naime, prema propozicijama u borbu za trofej trebalo bi da prođe i najbolja drugoplasirana ekipa, a posle dva kola samo Rumuni i Francuzi imaju po šest bodova u svojoj grupi, dok ostale četiri reprezentacije (Italija, Španija, Danska i Austrija) imaju po tri. Dakle, sve je u rukama Rumuna i Francuza.

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 2. KOLO

Grupa C

Petak

Engleska - Rumunija 2:4 (0:0)
/Grej 79, Abraham 87 - Puškaš 76pen, Hadži 85, Koman 89, 90+3/

Francuska - Hrvatska 1:0 (1:0)
/Dembele 8/



Izvor: B92/mozzartsport

Foto: UEFA

Komentari / 0

Ostavite komentar