Де Коло планира повратак у НБА!

Један од најбољих европских кошаркаша, Нандо де Коло планира повратак у НБА и то као слободан агент.  Де Коло између НБА и Реала! Француз после пет година чекања могао би поново да заигра у најјачој кошаркашкој лиги света.

Кошарка 22.06.2019 | 08:21
Де Коло планира повратак у НБА!
Кошаркаш ЦСКА из Москве је такве планове потврдио за ЕСПН новинару Адријану Војнаровском.

"Затражио сам од својих менаџера да истраже могућност повратка У НБА у наредним недељама. Узбуђен сам због наредног поглавља у мојој каријери", изјавио је Де Коло.

Он је последњих пет сезона играо са великим успехом у московском клубу. Имао је просек од 14,7 поена и 3,4 асистенције уз 45 одсто успешности шута за три поена.

ЦСКА је освојила Евролигу по други пут у последњих пет година.

Де Коло је НБА напустио после сезоне 2013/14 када је играо за Торонто, који и даље има права на његов угоров. Торонто има опцију да продужи квалификациону понуду Де Колоу што би НБА шампионима дало могућност да надмаше понуду за слободног агента од неког другог тима.

Де Коло је и две сезоне играо у Сан Антонију пре него што је продат Торонту.

Нандо де Коло је нову успешну европску авантуру завршио уз европску и титулу у ВТБ лиги, чиме је затворио петогодишњи циклус у ЦСКА и отворио планове за повратак у НБА лигу.

Кошаркашки трансфер гуру Адријан Војнаровски јавља да је Де Коло већ одлучио да се још једном окуша у најјачој кошаркашкој лиги света, па ће током лета чекати идеалну понуду. Де Коло је у овом тренутку ограничени слободни агент у власништву актуелног НБА шампиона Торонто Репторса, а клуб из Канаде има могућност да изједначи сваку понуду која би евентуално стигла на његову адресу. Међутим, извесно је да ће Репторси пустити Де Колоа да постане неограничени слободни агент, што би му дало могућност да бира нову средину без икакве баријере.

”Питао сам агента да истражи НБА и види да ли ће бити понуда за мене у наредним седмицама. Јако сам узбуђен због наредног поглавља у каријери”, изјавио је Де Коло за ЕСПН.

Врсни француски ас је ове сезоне бележио близу 15 поена и нешто више од три асистенције просечно у Евролиги, уз 45 одсто погођених шутева за три поена. Са Армејцима је два пута био шампион Европе. Тренутно се неколико НБА клубова интересује за њега, али конкретне понуде још нема. 

Подсетимо, Де Коло је НБА напустио на крају сезоне 2013/14, пошто је у фебруару трејдован из Сан Антонио Спарса за уговор Остина Деја. Потом се вратио у Европу, где је заједно с Серхијем Родригезом, раније и Милошем Теодосићем чинио један од најубојитијих тандема у Евролиги. 

Шпански портал Солобаскет јавља да Де Коло већ има алтернативно решење ако не буде понуда за њега из НБА. Његова следећа европска дестинација биће - Реал Мадрид! Права на уговор француског кошаркаша држи Валенсија, али наводно Краљевски клуб не би требало да има никакву препреку на путу реализације овог трансфера, под условом да се Де Коло одлучи за останак у Европи. 

Фото: Реутерс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар