De Kolo planira povratak u NBA!

Jedan od najboljih evropskih košarkaša, Nando de Kolo planira povratak u NBA i to kao slobodan agent.  De Kolo između NBA i Reala! Francuz posle pet godina čekanja mogao bi ponovo da zaigra u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Košarka 22.06.2019 | 08:21
De Kolo planira povratak u NBA!
Košarkaš CSKA iz Moskve je takve planove potvrdio za ESPN novinaru Adrijanu Vojnarovskom.

"Zatražio sam od svojih menadžera da istraže mogućnost povratka U NBA u narednim nedeljama. Uzbuđen sam zbog narednog poglavlja u mojoj karijeri", izjavio je De Kolo.

On je poslednjih pet sezona igrao sa velikim uspehom u moskovskom klubu. Imao je prosek od 14,7 poena i 3,4 asistencije uz 45 odsto uspešnosti šuta za tri poena.

CSKA je osvojila Evroligu po drugi put u poslednjih pet godina.

De Kolo je NBA napustio posle sezone 2013/14 kada je igrao za Toronto, koji i dalje ima prava na njegov ugorov. Toronto ima opciju da produži kvalifikacionu ponudu De Kolou što bi NBA šampionima dalo mogućnost da nadmaše ponudu za slobodnog agenta od nekog drugog tima.

De Kolo je i dve sezone igrao u San Antoniju pre nego što je prodat Torontu.

Nando de Kolo je novu uspešnu evropsku avanturu završio uz evropsku i titulu u VTB ligi, čime je zatvorio petogodišnji ciklus u CSKA i otvorio planove za povratak u NBA ligu.

Košarkaški transfer guru Adrijan Vojnarovski javlja da je De Kolo već odlučio da se još jednom okuša u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, pa će tokom leta čekati idealnu ponudu. De Kolo je u ovom trenutku ograničeni slobodni agent u vlasništvu aktuelnog NBA šampiona Toronto Reptorsa, a klub iz Kanade ima mogućnost da izjednači svaku ponudu koja bi eventualno stigla na njegovu adresu. Međutim, izvesno je da će Reptorsi pustiti De Koloa da postane neograničeni slobodni agent, što bi mu dalo mogućnost da bira novu sredinu bez ikakve barijere.

”Pitao sam agenta da istraži NBA i vidi da li će biti ponuda za mene u narednim sedmicama. Jako sam uzbuđen zbog narednog poglavlja u karijeri”, izjavio je De Kolo za ESPN.

Vrsni francuski as je ove sezone beležio blizu 15 poena i nešto više od tri asistencije prosečno u Evroligi, uz 45 odsto pogođenih šuteva za tri poena. Sa Armejcima je dva puta bio šampion Evrope. Trenutno se nekoliko NBA klubova interesuje za njega, ali konkretne ponude još nema. 

Podsetimo, De Kolo je NBA napustio na kraju sezone 2013/14, pošto je u februaru trejdovan iz San Antonio Sparsa za ugovor Ostina Deja. Potom se vratio u Evropu, gde je zajedno s Serhijem Rodrigezom, ranije i Milošem Teodosićem činio jedan od najubojitijih tandema u Evroligi. 

Španski portal Solobasket javlja da De Kolo već ima alternativno rešenje ako ne bude ponuda za njega iz NBA. Njegova sledeća evropska destinacija biće - Real Madrid! Prava na ugovor francuskog košarkaša drži Valensija, ali navodno Kraljevski klub ne bi trebalo da ima nikakvu prepreku na putu realizacije ovog transfera, pod uslovom da se De Kolo odluči za ostanak u Evropi. 

Foto: Reuters

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar