Де Лаурентис о ''издајнику'' Сарију...

У данашњем фудбалу више нема икона и лојалности! Огорчење се не стишава у граду под Везувом.

Фудбал 21.06.2019 | 22:05
Де Лаурентис о ''издајнику'' Сарију...
Заболео је Наполитанце одлазак Маурисија Сарија у Јувентус. Труде се да не признају, али из сваке изјаве, из сваког покрета, врца огорчење. Ипак је Сари рођени Наполитанац, свет је угледао ту у граду подно Везува, иако је растао касније у Тоскани, а носио је и клупски грб на грудима од 2015. до 2018. године, а сада је отишао у редове најљућег противника.

Први човек Наполија Аурелио де Лаурентис је и раније давао помало контрадикторне изјаве, када се само шпекулисало да би Сари могао у Јувентус. Говорио је да је Маурисио одрастао човек и да може сам да бира и да му жели сву срећу, али... Увек је било оног али.

И сада када је званично, када је бивши тренер Наполија постао шеф струке Јувентуса, Де Лаурентис је певао у истом тону. А бол и огорчење су извирали из сваке речи.

„Нисам изненађен Маурисијевим избором. Данашњи фудбал није више свет икона и лојалности. Он овде ништа није освојио, а можда неће ни у Торину. Сада нам је противник, па не могу да му пожелим срећу“, рекао је Де Лаурентис.

На питање да ли види Сарија сада као издајника, први човек Наполија је истакао да је и раније сумњао у лојалност тренера.

„Ја сам за слободу, па самим тим могу само да поштујем његов избор. Свако ради оно што жели, али мора да сноси и последице тога. Никада нисам веровао у Саријеву безграничну љубав и испоставило се да сам био у праву. Често говорим да сам присталица моногамије. Верујем у брак, уосталом, у Напуљу сам већ 15 година, иако део навијача ме и даље не прихвата. Најважнија је ствар верност према плавој боји“, поручио је Аурелио де Лаурентис.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар