De Laurentis o ''izdajniku'' Sariju...

U današnjem fudbalu više nema ikona i lojalnosti! Ogorčenje se ne stišava u gradu pod Vezuvom.

Fudbal 21.06.2019 | 22:05
De Laurentis o ''izdajniku'' Sariju...
Zaboleo je Napolitance odlazak Maurisija Sarija u Juventus. Trude se da ne priznaju, ali iz svake izjave, iz svakog pokreta, vrca ogorčenje. Ipak je Sari rođeni Napolitanac, svet je ugledao tu u gradu podno Vezuva, iako je rastao kasnije u Toskani, a nosio je i klupski grb na grudima od 2015. do 2018. godine, a sada je otišao u redove najljućeg protivnika.

Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis je i ranije davao pomalo kontradiktorne izjave, kada se samo špekulisalo da bi Sari mogao u Juventus. Govorio je da je Maurisio odrastao čovek i da može sam da bira i da mu želi svu sreću, ali... Uvek je bilo onog ali.

I sada kada je zvanično, kada je bivši trener Napolija postao šef struke Juventusa, De Laurentis je pevao u istom tonu. A bol i ogorčenje su izvirali iz svake reči.

„Nisam iznenađen Maurisijevim izborom. Današnji fudbal nije više svet ikona i lojalnosti. On ovde ništa nije osvojio, a možda neće ni u Torinu. Sada nam je protivnik, pa ne mogu da mu poželim sreću“, rekao je De Laurentis.

Na pitanje da li vidi Sarija sada kao izdajnika, prvi čovek Napolija je istakao da je i ranije sumnjao u lojalnost trenera.

„Ja sam za slobodu, pa samim tim mogu samo da poštujem njegov izbor. Svako radi ono što želi, ali mora da snosi i posledice toga. Nikada nisam verovao u Sarijevu bezgraničnu ljubav i ispostavilo se da sam bio u pravu. Često govorim da sam pristalica monogamije. Verujem u brak, uostalom, u Napulju sam već 15 godina, iako deo navijača me i dalje ne prihvata. Najvažnija je stvar vernost prema plavoj boji“, poručio je Aurelio de Laurentis.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar