Брежанчић се вратио у Партизан!

ФК Партизан довео је ново појачање за следећу сезону – Рајка Брежанчића.  После 9 година ОПЕТ у Партизану - из Шпаније у Хумску! Партизан је ангажовао још једног играча у прелазном року. Тачније, вратио је свог играча.

Фудбал 21.06.2019 | 17:36
Брежанчић се вратио у Партизан!
Брежанчић је 29-годишњи леви бек који се враћа у Хумску након девет година.

Изданак Партизанове омладинске школе је после свега 15 наступа у црно-белом дресу и позајмица у Телеоптику и Бежанији, играо за Металац, Чукарички, АЗ Алкмар и Уеску, а спекулисало се да би могао да пређе у Малагу.

Међутим, бивши млади репрезентативац Србије, рођен у Власеници (Република Српска), одлучио се за повратак у Партизаном с којим је потписао уговор на три године.

Брежанчић је пето појачање црно-белих овог лета, после Доминика Динге, Александра Лутовца, Перишу Пешукића и Игора Вујачића.

Освојио је Куп Србије са Чукаричким баш против Партизана. И после готово 10 година Рајко Брежанчић се враћа у клуб у којем је, практично, учио фудбал.

Овај 29-годишњи дефанзивац (леви бек, а може да одигра и на позицији штопера), родом из Власенице, договорио је трогодишњу сарадњу са Партизаном, сазнаје МОНДО.

У млађе категорије Партизана дошао је још 2002. године, а члан сениорског састава био је од 2007. до 2010. године. Али, више је био на позајмицама него што је играо за Партизан (Телеоптик, Бежанија...).

Играо је и за Металац из Горњег Милановца, већ поменути Чукарички са којим је 2015. године освојио Куп Србије, да би се потом отиснуо у иностранство - холандски АЗ Алкмар (занимљиво, тада је играо против Партизана у групној фази Лиге Европе) и шпански клубови Уеска и Малага, из које и долази у Партизан, иако је имао још годину дана уговора.

Брежанчић је четврти, односно пети нови играч којег је Партизан ангажовао у овом прелазном року, после штопера Доминика Динге и Игора Вујачића и десног бека Перише Пешукића, а договорен је и долазак младог репрезентативца Александра Лутовца.

Партизан је завршио још један летњи трансфер. И опет је у питању играч одбране. Рајко Брежанчић ће у наредне три сезоне носити дрес црно-белих.

Искусни леви бек прецизирао је, током петка, услове сарадње са клубом из Хумске 1, где се враћа као слободан играч, пошто је претходно добио чисте папире од Малаге, са којом је био под уговором од јануара. На Топчидерском брду ће потписати папире који ће важити до јуна 2022, а у том периоду плата ће му бити 200.000 евра на годишњем нивоу, потврђено је МОЗЗАРТ Спорту.

Ово је, заправо, повратак Рајка Брежанчића у српски фудбал и Партизан после девет година. У међувремену је играо у Холандији за АЗ Алкмар и Шпанији, за Уеску и Малагу, а у Београду ће се за место у првом тиму код тренера Сава Милошевића такмичити са изданком омладинске школе, Златаном Шеховићем. Све пошто је остало слободних места на том делу терена услед одлуке стручног штаба да не рачуна на Немању Г. Милетића и Слободана Урошевића.

Брежанчић је тако постао пети Партизанов новајлија овог лета, после двојице штопера Доминика Динге и Игора Вујачића, десног бека Перише Пешукића, као и крилног везисте, Александра Лутовца. Очекује се, почетком наредне седмице, долазак играча у офанзивном делу тима, пре свега нападача и крила, као што је најавио генерални директор Милош Вазура.

У међувремену, челници клуба раде на трансферу Рикарда Гомеша у арапски свет и приводе крају преписку са Олимпијакосом, поводом извесног одласка Светозара Марковића, за обештећење од 1.500.000 евра.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар