Brežančić se vratio u Partizan!

FK Partizan doveo je novo pojačanje za sledeću sezonu – Rajka Brežančića.  Posle 9 godina OPET u Partizanu - iz Španije u Humsku! Partizan je angažovao još jednog igrača u prelaznom roku. Tačnije, vratio je svog igrača.

Fudbal 21.06.2019 | 17:36
Brežančić se vratio u Partizan!
Brežančić je 29-godišnji levi bek koji se vraća u Humsku nakon devet godina.

Izdanak Partizanove omladinske škole je posle svega 15 nastupa u crno-belom dresu i pozajmica u Teleoptiku i Bežaniji, igrao za Metalac, Čukarički, AZ Alkmar i Uesku, a spekulisalo se da bi mogao da pređe u Malagu.

Međutim, bivši mladi reprezentativac Srbije, rođen u Vlasenici (Republika Srpska), odlučio se za povratak u Partizanom s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Brežančić je peto pojačanje crno-belih ovog leta, posle Dominika Dinge, Aleksandra Lutovca, Perišu Pešukića i Igora Vujačića.

Osvojio je Kup Srbije sa Čukaričkim baš protiv Partizana. I posle gotovo 10 godina Rajko Brežančić se vraća u klub u kojem je, praktično, učio fudbal.

Ovaj 29-godišnji defanzivac (levi bek, a može da odigra i na poziciji štopera), rodom iz Vlasenice, dogovorio je trogodišnju saradnju sa Partizanom, saznaje MONDO.

U mlađe kategorije Partizana došao je još 2002. godine, a član seniorskog sastava bio je od 2007. do 2010. godine. Ali, više je bio na pozajmicama nego što je igrao za Partizan (Teleoptik, Bežanija...).

Igrao je i za Metalac iz Gornjeg Milanovca, već pomenuti Čukarički sa kojim je 2015. godine osvojio Kup Srbije, da bi se potom otisnuo u inostranstvo - holandski AZ Alkmar (zanimljivo, tada je igrao protiv Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope) i španski klubovi Ueska i Malaga, iz koje i dolazi u Partizan, iako je imao još godinu dana ugovora.

Brežančić je četvrti, odnosno peti novi igrač kojeg je Partizan angažovao u ovom prelaznom roku, posle štopera Dominika Dinge i Igora Vujačića i desnog beka Periše Pešukića, a dogovoren je i dolazak mladog reprezentativca Aleksandra Lutovca.

Partizan je završio još jedan letnji transfer. I opet je u pitanju igrač odbrane. Rajko Brežančić će u naredne tri sezone nositi dres crno-belih.

Iskusni levi bek precizirao je, tokom petka, uslove saradnje sa klubom iz Humske 1, gde se vraća kao slobodan igrač, pošto je prethodno dobio čiste papire od Malage, sa kojom je bio pod ugovorom od januara. Na Topčiderskom brdu će potpisati papire koji će važiti do juna 2022, a u tom periodu plata će mu biti 200.000 evra na godišnjem nivou, potvrđeno je MOZZART Sportu.

Ovo je, zapravo, povratak Rajka Brežančića u srpski fudbal i Partizan posle devet godina. U međuvremenu je igrao u Holandiji za AZ Alkmar i Španiji, za Uesku i Malagu, a u Beogradu će se za mesto u prvom timu kod trenera Sava Miloševića takmičiti sa izdankom omladinske škole, Zlatanom Šehovićem. Sve pošto je ostalo slobodnih mesta na tom delu terena usled odluke stručnog štaba da ne računa na Nemanju G. Miletića i Slobodana Uroševića.

Brežančić je tako postao peti Partizanov novajlija ovog leta, posle dvojice štopera Dominika Dinge i Igora Vujačića, desnog beka Periše Pešukića, kao i krilnog veziste, Aleksandra Lutovca. Očekuje se, početkom naredne sedmice, dolazak igrača u ofanzivnom delu tima, pre svega napadača i krila, kao što je najavio generalni direktor Miloš Vazura.

U međuvremenu, čelnici kluba rade na transferu Rikarda Gomeša u arapski svet i privode kraju prepisku sa Olimpijakosom, povodom izvesnog odlaska Svetozara Markovića, za obeštećenje od 1.500.000 evra.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar