Викторова борба траје: Свашта ми се врзмало по глави...

Троицки признаје да је прва половина 2019. била изузетно тешка, да није био мотивисан, али да се полако враћа на прави пут.

Тенис 21.06.2019 | 22:32
Викторова борба траје: Свашта ми се врзмало по глави...
Виктор Троицки се бори да продужи тениску каријеру. После здравствених проблема годину је почео на 200. месту АТП листе, у међувремену пао на 259. позицију, али се полако враћа.

Некада 12. играч света признаје да је иза њега веома тежак период.

"Баш ми је било тешко у првих шест месеци. Учествовао сам на неким мањим турнирима, а уопште нисам био мотивисан да играм на њима. Нисам имао фокус, мотивацију. Било је лоше, то говоре и моји резултати, ранг. Али сада осећам да се полако ствари поправљају. Јачи сам и психолошки и физички", поручио је у разговору за "Спортски журнал" Троицки.

Признао је да је покушао да "гура" са пола снаге, неспреман, али то није дало резултате.

"Нисам уопште могао да се мотивишем. Повратак у топ 100 иде споро, и још траје и због свега тога сам се био разочарао у себе. Свакакве идеје су ми се врзмале по глави. Ипак, сада сам се психолошки подигао и желим да се вратим", поручио је Виктор и напоменуо да је  посебно тешко играчима који су некад били при врху да нађу снагу да играју на мањим турнирима, којима по квалитету не припадају.

Ипак, ствари су кренуле на боље.

"Оптимиста сам и надам се да ће други део године бити доста бољи", рекао је тренутно 193. играч света, који не крије да му веома значи то што повремено тренира са Новаком Ђоковићем.

Троицки није добио "вајлд" карту за учешће на Вимблдону, па ће најспрестижнији гренд слем на свету пропустити другу годину заредом, односно трећу, јер је и 2017. био приморан да преда први меч на турниру због повреде.

"Сада ћу у Анталију на квалификације за АТП турнир, па идем у САД. Играћу у Њупорту на трави, а после следи серија турнира на бетону", навео је Троицки, који понавља да ће све бити како треба "само мало да се уозбиљи и пробуди".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар