Viktorova borba traje: Svašta mi se vrzmalo po glavi...

Troicki priznaje da je prva polovina 2019. bila izuzetno teška, da nije bio motivisan, ali da se polako vraća na pravi put.

Tenis 21.06.2019 | 22:32
Viktorova borba traje: Svašta mi se vrzmalo po glavi...
Viktor Troicki se bori da produži tenisku karijeru. Posle zdravstvenih problema godinu je počeo na 200. mestu ATP liste, u međuvremenu pao na 259. poziciju, ali se polako vraća.

Nekada 12. igrač sveta priznaje da je iza njega veoma težak period.

"Baš mi je bilo teško u prvih šest meseci. Učestvovao sam na nekim manjim turnirima, a uopšte nisam bio motivisan da igram na njima. Nisam imao fokus, motivaciju. Bilo je loše, to govore i moji rezultati, rang. Ali sada osećam da se polako stvari popravljaju. Jači sam i psihološki i fizički", poručio je u razgovoru za "Sportski žurnal" Troicki.

Priznao je da je pokušao da "gura" sa pola snage, nespreman, ali to nije dalo rezultate.

"Nisam uopšte mogao da se motivišem. Povratak u top 100 ide sporo, i još traje i zbog svega toga sam se bio razočarao u sebe. Svakakve ideje su mi se vrzmale po glavi. Ipak, sada sam se psihološki podigao i želim da se vratim", poručio je Viktor i napomenuo da je  posebno teško igračima koji su nekad bili pri vrhu da nađu snagu da igraju na manjim turnirima, kojima po kvalitetu ne pripadaju.

Ipak, stvari su krenule na bolje.

"Optimista sam i nadam se da će drugi deo godine biti dosta bolji", rekao je trenutno 193. igrač sveta, koji ne krije da mu veoma znači to što povremeno trenira sa Novakom Đokovićem.

Troicki nije dobio "vajld" kartu za učešće na Vimbldonu, pa će najsprestižniji grend slem na svetu propustiti drugu godinu zaredom, odnosno treću, jer je i 2017. bio primoran da preda prvi meč na turniru zbog povrede.

"Sada ću u Antaliju na kvalifikacije za ATP turnir, pa idem u SAD. Igraću u Njuportu na travi, a posle sledi serija turnira na betonu", naveo je Troicki, koji ponavlja da će sve biti kako treba "samo malo da se uozbilji i probudi".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar