Клоп изгубљен у преводу...

Није све у новцу, али. . .  "Ако је фудбал ту само због новца, онда одлазим“, рекао је тренер Ливерпула Јирген Клоп, а потом поновио да његов клуб мора да настави да троши новац на појачања.  Клоп: Тек ћемо да трошимо! Данас за 100. 000. 000 евра можете да купите само једног штопера! Немац кориговао ставове од пре три лета. . .

Фудбал 21.06.2019 | 18:52
Клоп изгубљен у преводу...
Тренер Ливерпула Јирген Клоп изјавио је је да клуб мора да настави да троши новац на довођење фудбалера ако жели да остане конкурентан са најбољим европским клубовима.

Ливерпул је прошлог љета потрошио више од 170 милиона фунти на довођење Алисона, Набија Кеите, Фабиња и Џердана Шаћирија, који су помогли у освајању Лиге шампиона и другог мјеста у Премијер лиги.

Прије само три године, приликом доласка Пола Погбе у Манчестер јунајтед за тада рекордан трансфер свјетског фудбала, Клоп је рекао да он, за разлику од других клубова, не жели да троши много новца и да жели да ради другачије.

За сада у љетном прелазном року Клоп није довео ниједног играча.

"Када сам радио у Њемачкој, Бајерн је имао неограничена средства, то је било око 100 милиона фунти. У данашње вријеме, на тржишту, сада за тај новац можете да купите једног централног бека. Сада је тај новац довољан за једног играча, али не и за плате. Тржиште се промијенило више него што сам очекивао, али стојим при ономе шта сам тада рекао", навео је Клоп за ЗДФ.

"Можда се тада нешто изгубило у преводу, али оно што сам рекао је да, ако дођемо до ситуације да је фудбал ту само због новца а не због фудбала, онда одлазим. Исто мислим и сада", додао је он.

Клоп је, међутим, рекао да његов клуб мора да улаже много у куповину играча.

"Ливерпул је амбициозан клуб и да нисмо трошили исто колико су трошили други, ми не бисмо били конкурентни. Сви троше кеш, па морамо и ми исто да урадимо", навео је Клоп.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар