Klop izgubljen u prevodu...

Nije sve u novcu, ali. . .  "Ako je fudbal tu samo zbog novca, onda odlazim“, rekao je trener Liverpula Jirgen Klop, a potom ponovio da njegov klub mora da nastavi da troši novac na pojačanja.  Klop: Tek ćemo da trošimo! Danas za 100. 000. 000 evra možete da kupite samo jednog štopera! Nemac korigovao stavove od pre tri leta. . .

Fudbal 21.06.2019 | 18:52
Klop izgubljen u prevodu...
Trener Liverpula Jirgen Klop izjavio je je da klub mora da nastavi da troši novac na dovođenje fudbalera ako želi da ostane konkurentan sa najboljim evropskim klubovima.

Liverpul je prošlog ljeta potrošio više od 170 miliona funti na dovođenje Alisona, Nabija Keite, Fabinja i Džerdana Šaćirija, koji su pomogli u osvajanju Lige šampiona i drugog mjesta u Premijer ligi.

Prije samo tri godine, prilikom dolaska Pola Pogbe u Mančester junajted za tada rekordan transfer svjetskog fudbala, Klop je rekao da on, za razliku od drugih klubova, ne želi da troši mnogo novca i da želi da radi drugačije.

Za sada u ljetnom prelaznom roku Klop nije doveo nijednog igrača.

"Kada sam radio u Njemačkoj, Bajern je imao neograničena sredstva, to je bilo oko 100 miliona funti. U današnje vrijeme, na tržištu, sada za taj novac možete da kupite jednog centralnog beka. Sada je taj novac dovoljan za jednog igrača, ali ne i za plate. Tržište se promijenilo više nego što sam očekivao, ali stojim pri onome šta sam tada rekao", naveo je Klop za ZDF.

"Možda se tada nešto izgubilo u prevodu, ali ono što sam rekao je da, ako dođemo do situacije da je fudbal tu samo zbog novca a ne zbog fudbala, onda odlazim. Isto mislim i sada", dodao je on.

Klop je, međutim, rekao da njegov klub mora da ulaže mnogo u kupovinu igrača.

"Liverpul je ambiciozan klub i da nismo trošili isto koliko su trošili drugi, mi ne bismo bili konkurentni. Svi troše keš, pa moramo i mi isto da uradimo", naveo je Klop.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar