Енди Мари нашао саиграча за Вимблдон!

Британац се враћа на терен, а након најаве да ће заиграти дубл после дуже паузе, објавио је и с ким ће се такмичити током наредног грен слема.

Тенис 21.06.2019 | 18:33
Енди Мари нашао саиграча за Вимблдон!
Сер Енди Мари ће на предстојећем Вимблдону заиграти у конкуренцији парова након шестомесечне паузе, а његов саиграч при повратку биће француски тенисер Пјер-Иг Ербер.

Ђоковић се радује повратку пријатеља

О повратку Марија недавно је причао и Новак Ђоковић, рекавши да је то одлична вест.

"То је сјајна вест. Он је мој дугугодишњи ривал, али и пријатељ. Одрастао сам са њим од 12 године и драго ми је да се враћа на терен, додуше у дубл конкуренцији, али битно је да нема болова. Због напретка медицине и технологије сада је могуће да опет играју после уградње вештачких кукова. Видећемо се и причаћемо о томе на Вимблдону, а надам се да ће Енди ускоро заиграти и у синглу", рекао је Ђоковић.

Он се већ загрева за озбиљније такмичење наступом на тредиционално припремном турниру за лондонски Слем који се одиграва у Квинсу, где наступа у тандему са Фелисијаном Лопезом.

Повратак је био успешан, јуче су у првом мечу савладали колумбијски двојац Роберт Фара-Хуан Кабал резултатом 7:6, 6:3

Према најавама званичног твитер профила АТП-а, британски тенисер ће поново заиграти такмичарски тенис у пару и тако покушати да се врати у друштво најбољих након операције кука. Он је пред турнир у Лондону саопштио да му је тенис недостајао и да ће ово бити први корак ка повратку озбиљнијем тренингу.

"Неколико тенисера ме је одбило када сам предложио да заједно играмо Вимблдон, али драго ми је што се ипак враћам на терен", рекао је Мари пре него што је његова сарадња са Ербером потврђена.

Њему је уграђен вештачки кук, тек недавно је почео да хода нормално, а недуго након тога вратио се и тренажном процесу. Ипак, он и даље ради на себи у ограниченим условима, а видећемо да ли ће моћи да одговори захтевима парова на грен слему са најдужом традицијом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар