Endi Mari našao saigrača za Vimbldon!

Britanac se vraća na teren, a nakon najave da će zaigrati dubl posle duže pauze, objavio je i s kim će se takmičiti tokom narednog gren slema.

Tenis 21.06.2019 | 18:33
Endi Mari našao saigrača za Vimbldon!
Ser Endi Mari će na predstojećem Vimbldonu zaigrati u konkurenciji parova nakon šestomesečne pauze, a njegov saigrač pri povratku biće francuski teniser Pjer-Ig Erber.

Đoković se raduje povratku prijatelja

O povratku Marija nedavno je pričao i Novak Đoković, rekavši da je to odlična vest.

"To je sjajna vest. On je moj dugugodišnji rival, ali i prijatelj. Odrastao sam sa njim od 12 godine i drago mi je da se vraća na teren, doduše u dubl konkurenciji, ali bitno je da nema bolova. Zbog napretka medicine i tehnologije sada je moguće da opet igraju posle ugradnje veštačkih kukova. Videćemo se i pričaćemo o tome na Vimbldonu, a nadam se da će Endi uskoro zaigrati i u singlu", rekao je Đoković.

On se već zagreva za ozbiljnije takmičenje nastupom na tredicionalno pripremnom turniru za londonski Slem koji se odigrava u Kvinsu, gde nastupa u tandemu sa Felisijanom Lopezom.

Povratak je bio uspešan, juče su u prvom meču savladali kolumbijski dvojac Robert Fara-Huan Kabal rezultatom 7:6, 6:3

Prema najavama zvaničnog tviter profila ATP-a, britanski teniser će ponovo zaigrati takmičarski tenis u paru i tako pokušati da se vrati u društvo najboljih nakon operacije kuka. On je pred turnir u Londonu saopštio da mu je tenis nedostajao i da će ovo biti prvi korak ka povratku ozbiljnijem treningu.

"Nekoliko tenisera me je odbilo kada sam predložio da zajedno igramo Vimbldon, ali drago mi je što se ipak vraćam na teren", rekao je Mari pre nego što je njegova saradnja sa Erberom potvrđena.

Njemu je ugrađen veštački kuk, tek nedavno je počeo da hoda normalno, a nedugo nakon toga vratio se i trenažnom procesu. Ipak, on i dalje radi na sebi u ograničenim uslovima, a videćemo da li će moći da odgovori zahtevima parova na gren slemu sa najdužom tradicijom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar