СП: Српкиње жријеб баш није помиловао!

У групи са другом и трећом репрезентацијом света!

Остали спортови 21.06.2019 | 16:01
СП: Српкиње жријеб баш није помиловао!
Рукометашице добиле ривалке на СП: Ипак, можемо у други круг! Жребом у Токију одређене су групе за Светско првенство, а Србија ће наступати у групи А.

Рукометашице Србије сазнале су ривале на Светском првенству у Јапану, које ће се играти крајем године.

Српске девојке у групи А са Норвешком, Холандијом, Словенијом, Анголом и Кубом, одлучено је жребом у Токију.

Три најбоље селекције из групе А избориће пласман у главну фазу где ће играти против три најбоље репрезентације из групе Б, у којој ће се такмичити Француска, Данска, Немачка, Јужна Кореја, Бразил и Аустралија.

По две најбоље селекције из група главне фазе избориће пласман у полуфинале.

Селектор Србије Љубомир Обрадовић нада се да његов тим може да оствари добар резултат.

"Можемо да играмо са свима, на крају крајева и морамо. Мислим да имамо велике шансе да прођемо у други круг. Шта је ту је, сада знамо и противнике, али опет много зависи и од распореда утакмица. Играју се две утакмице, дан за даном, па онда дан одмора, па опет. Ту смо, играћемо са свима, даћемо све од себе", рекао је селектор Љубомир Обрадовић после жреба, истакавши да је најтежа група Б са којом ће се Србија укрстити.

У групи Ц играће Румунија, Мађарска, Црна Гора, Шпанија, Сенегал и Казахстан, а у групи Д Русија, Шведска, Јапан, Кина, Аргентина и Конго.

Пласман од другог до седмог места гарантује и визу за олимпијске квалификације. Места се повлаче уколико добар резултат на првенству остваре репрезентације које су већ избориле пласман на Олимпијске игре или у квалификације на основу пласмана на континенталним такмичењима.

Светско првенство у Јапану одржаће се од 30. новембра до 15. децембра.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар