Ноле, ипак, на трави прије Вимблдона!

У питању је позивни турнир "Будлс" у Стоук Парку (25-26. јун) где ће поред њега играти између осталих и Крајиновић.

Тенис 21.06.2019 | 17:55
Ноле, ипак, на трави прије Вимблдона!
Као што је пре неки дан у родном Београду изјавио, Новак Ђоковић ће последње, фино штеловање форме за брањење круне на Вимблдону ипак одрадити на трави.

Пошто је одбио да брани 300 АТП бодова у Квинсу, где је прошле године стигао до финала, чиме је практично најављена његова "тениска ренесанса", одлучио се, што му није први пут, на егзибиционо такмичење у Стоук Парку које носи назив по главним спонзорима, чувеним јувелирима "Будлс".

Турнир који је 2013. освојио Виктор Троицки (од 2015. не проглашава се шампион) ове године се одржава 25. и 26. јуна, када ће први рекет света и главна звезда ове спортко-пословне манифестације одиграти по један меч. Поред Нолета, на 18. издању "Будлса" наступаће још Филип Крајиновић, те Стефанос Циципас, Карен Хачанов, Фабио Фоњини, Роберто Баутиста Агут, Дијего Шварцман, Денис Шаповалов, Кристијан Гарин, Мартин Клижан и Томаш Бердих.

Ђоковић је током боравка у родном граду тренирао углавном на теренима на Звездари тениске академије "Типсаревић" на тврдим подлогама, тако да му је било потребо да макло осети траву која га чека од 1. јула на Вимблдону.

Новак још од 2007. готово редовно долази на ово егзибиционо такмичење, ове године оно се одржава од 25.до 29. јуна, а тамо ће играти и Филип Крајиновић.

Ђоковић, који тренутно убедљиво држи челну позицију на АТП листи, није играо после Ролан Гароса. Време је провео са породицом у Београду, али сада је време да осети травнату подлогу, баш као и Филип који је такође тренирао на теренима у Београду.

Организатори су објавили да ће Ђоковић своје мечеве на теренима у Стоук парку играти 25. и 26. јуна, а поред њега потврђено је да ће учешће узети шести тенисер света Стефанос Циципас, девети на листи, Рус Карен Хачанов и светски број десет, Италијан Фабио Фоњини.

Организатори још нису објавили распоред мечева.

Такође, на егзибицији ће играти и Роберто Баутиста Агут, Дијего Шварцман, Денис Шаповалов, Кристијан Гарин, Мартин Клижан, као и Чех Томаш бБрдих.

За такмичење је био пријављен и Аргентинац Хуан мартин дел Потро, али је после нове повреде колена и заказане операције морао да откаже учеће.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар