Nole, ipak, na travi prije Vimbldona!

U pitanju je pozivni turnir "Budls" u Stouk Parku (25-26. jun) gde će pored njega igrati između ostalih i Krajinović.

Tenis 21.06.2019 | 17:55
Nole, ipak, na travi prije Vimbldona!
Kao što je pre neki dan u rodnom Beogradu izjavio, Novak Đoković će poslednje, fino štelovanje forme za branjenje krune na Vimbldonu ipak odraditi na travi.

Pošto je odbio da brani 300 ATP bodova u Kvinsu, gde je prošle godine stigao do finala, čime je praktično najavljena njegova "teniska renesansa", odlučio se, što mu nije prvi put, na egzibiciono takmičenje u Stouk Parku koje nosi naziv po glavnim sponzorima, čuvenim juvelirima "Budls".

Turnir koji je 2013. osvojio Viktor Troicki (od 2015. ne proglašava se šampion) ove godine se održava 25. i 26. juna, kada će prvi reket sveta i glavna zvezda ove sportko-poslovne manifestacije odigrati po jedan meč. Pored Noleta, na 18. izdanju "Budlsa" nastupaće još Filip Krajinović, te Stefanos Cicipas, Karen Hačanov, Fabio Fonjini, Roberto Bautista Agut, Dijego Švarcman, Denis Šapovalov, Kristijan Garin, Martin Kližan i Tomaš Berdih.

Đoković je tokom boravka u rodnom gradu trenirao uglavnom na terenima na Zvezdari teniske akademije "Tipsarević" na tvrdim podlogama, tako da mu je bilo potrebo da maklo oseti travu koja ga čeka od 1. jula na Vimbldonu.

Novak još od 2007. gotovo redovno dolazi na ovo egzibiciono takmičenje, ove godine ono se održava od 25.do 29. juna, a tamo će igrati i Filip Krajinović.

Đoković, koji trenutno ubedljivo drži čelnu poziciju na ATP listi, nije igrao posle Rolan Garosa. Vreme je proveo sa porodicom u Beogradu, ali sada je vreme da oseti travnatu podlogu, baš kao i Filip koji je takođe trenirao na terenima u Beogradu.

Organizatori su objavili da će Đoković svoje mečeve na terenima u Stouk parku igrati 25. i 26. juna, a pored njega potvrđeno je da će učešće uzeti šesti teniser sveta Stefanos Cicipas, deveti na listi, Rus Karen Hačanov i svetski broj deset, Italijan Fabio Fonjini.

Organizatori još nisu objavili raspored mečeva.

Takođe, na egzibiciji će igrati i Roberto Bautista Agut, Dijego Švarcman, Denis Šapovalov, Kristijan Garin, Martin Kližan, kao i Čeh Tomaš bBrdih.

Za takmičenje je bio prijavljen i Argentinac Huan martin del Potro, ali je posle nove povrede kolena i zakazane operacije morao da otkaže učeće.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar