И Фернандо Торес оде у пензију!

“Ел Нињо” завршава каријеру! Бивши репрезентативац Шпаније, Фернандо Торес у петак је објавио да завршава професионалну каријеру.  Освојио је све, могао је и више. . .

Фудбал 21.06.2019 | 23:55
И Фернандо Торес оде у пензију!
"Након 18 узбудљивих година дошло је вријеме да се оконча моја фудбалска каријера. У недјељу на конференцији за медије у Токију ћу објаснити све детаље", написао је наТwиттеру прослављени шпански нападач.

Торес је током богате каријере играо у два наврата за Атлетико Мадрид, затим за Ливерпул, Челси  и Милан. Прошлог љета је из Атлетика  прешао у јапански Саган Тосу у којем ће и завршити каријеру.

Најсвјетлије тренутке каријере доживио је с репрезентацијом Шпаније с којом је био свјетски шампион 2010. године, а европски 2008. и 2012. године.

За "црвени фурију" одиграо је 110 утакмица и постигао 38 голова, по чему је трећи најбољи стријелац у историји репрезентације.

Занимљиво је да током каријере није освојио ниједну титулу у националним шампионатима са  клубовима у којем је играо.

Међутим, Торес је освојио Лигу шампиона и Лигу Европе са Челсијем, те још једном Лигу Европе са Атлетико Мадридом.

Осим тога са лондонским "плавцима" је стигао и до пехара ФА купа.

Надимак му је и даље Ел Нињо, али од данас је фудбалски пензионер. Фернандо Торес, један од најбољих шпанских нападача у овом веку, објавио је у 35. години да се повлачи са терена. Освојио је много тога, све што се освојити могло, неколико сезона је био прави убица одбрана на терену, али остаје утисак да је могао и више.

Када се осврне за собом, Торес ће видети освојено Светско (2010.) и два Европска првенства (2008, 2012.) у дресу Шпаније, Лигу шампиона (2012.) и Лигу Европе са Челсијем (2013.), такође Лигу Европе са Атлетиком (2018.).

А, можда је своје најбоље партије у каријери пружио у Ливерпулу, са којим није успео да освоји ништа. Ипак, чак 81 гол на 142 одигране утакмице јасно говори колико је истински био Убица дечијег лица.

Иако су му, по трофејима гледано, године у Челсију биле најуспешније, ту је његова звезда, ипак, почела да бледи. Ни повратак у Атлетико га није вратио у некадашњу форму.

Последњу сезону Торес је одиграо у Јапану, за Саган Тосу, у 35. години. И данас је објавио да је доста.
„Имам нешто важно да објавим. После 18 узбудљивих година, време је да завршим своју фудбалску каријеру“, рекао је Фернандо и најавио конференцију за новинаре у недељу, где ће детаљније говорити о свему.

Када се саберу сви голови које је постигао у сениорском узрасту, дође се до суме од 298. Штета што бар није заокружио тај број, заслужио је...

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар